Mann (25) gikk ut for å drepe – hugget uskyldig mann i hodet med øks

Den tiltalte mannen tok tog fra Oppdal til Trondheim for å drepe en tilfeldig mann. I avhør har 25-åringen erkjent de faktiske forholdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted om kvelden lørdag 18. november i fjor. Den 25 år gamle mannen tok toget fra Oppdal til Trondheim. Ifølge tiltalen var han utstyrt med en kniv og en øks.

Våpnene skulle han bruke til å drepe en helt tilfeldig person.

Da 25-åringen kom til Trondheim, begynte letingen etter etter et egnet offer. Utpå natten fikk han øye på en mann ved Solsiden kjøpesenter.

Tiltalte fulgte etter offeret til et industriområde. Der valgte han å angripe.

Med stor kraft brukte han øksa til å slå offeret i bakhodet. Fornærmede fikk et cirka fem centimeter langt kutt i bakhodet og ble liggende livløs på bakken. Senere klarte han imidlertid å ta seg hjem for egen maskin.

Saken er tidligere omtalt av VG.

25-åringen er nå tiltalt for drapsforsøk.

– Han har erkjent de faktiske forholdene, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier mannens forsvarer, Frode Wisth til TV 2.

Rettsoppnevnte sakkyndige har vurdert mannen mannen. Psykiaterne har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.

Bistandsadvokaten til det tilfeldige offeret, Vibeke Meland, ønsker ikke å kommentere saken før hovedforhandlingen begynner i Sør-Trøndelag tingrett 23. april.