MÅ PÅ KLUBBJAKT: Ken André Olimb og Mathis Olimb er ferdig i Linköping.
MÅ PÅ KLUBBJAKT: Ken André Olimb og Mathis Olimb er ferdig i Linköping. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norsk landslagsstjerne ble frigitt - visste det ikke selv

Mathis Olimb fikk seg en overraskelse på nettsidene til Linköping.

Hockeybrødrene Mathis (32) og Ken André Olimb (29) er ferdig i den svenske SHL-klubben Linköping. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

De norske landslagsprofilene er to av ni spillere som forlater Linköping etter at årets sesong er omme. Niklas Persson, Tony Mårtensson, Niclas Lundgren, Kristian Näkyvä, Jakob Lilja, Emil Sylvegård og Henrik Törnqvist er de sju øvrige.

– Vi takker samtlige for deres tid og prestasjoner i Linköping og ønsker dem lykke til i sine videre karrierer, heter det i en uttalelse fra klubben.

– Har jeg ikke hørt noe om
Det var en melding som kom overraskende på Mathis Olimb, som er hjemme i Norge og lader opp til de TV 2 Sportskanalen- og Sumo-sendte VM-oppkjøringskampene mot Russland som spilles lørdag og søndag.

– Det har jeg ikke hørt noe om selv. Jeg visste ikke at det stod der. Jeg har jo ikke noe kontrakt, men jeg har ikke pratet med dem. Jeg har ikke bestemt meg for hvor jeg skal spille neste sesong, sier Mathis Olimb til Expressen.

– De har byttet trener, så jeg vet ikke hva som egentlig skjer, fortsetter han.

– Burde hatt dialog
Olimb er skuffet over klubbens fremgangsmåte.

– Jeg har ikke noen kontrakt, så jeg forstår at de skriver det. Men de burde hatt dialog med meg, sier han.

Linköping røk ut i kvartfinalen i SHL-sluttspillet mot Djurgården, men Mathis Olimb har hatt en sterk sesong i SHL. Totalt ble det 34 poeng, hvorav tolv mål. Han har aldri scoret mer, og har flere tilbud han nå må ta stilling til.

– Det er klart, jeg har en god sesong bak meg. Men det finnes ikke noe jeg har villet signere på enda, sier Olimb.

Også lillebror Ken André Olimb er tatt ut i den norske landslagstroppen til VM-oppkjøringskampene mot Russland kommende helg. Pucken droppes kl. 18.10 lørdag og 15.00 søndag.

(©NTB)