Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var det aller første direktesendte semifinalesending fra Fornebu Arena, og ni Norske talenter-håp skulle i ilden.

Etter en kveld fylt av både dans, magi, felespill, akrobatikk, sang, og til og med en liten Norske talenter-brann, ble det klart at Rubuics Cube-magikeren Rune Carlsen (43) og sangfenomenet Tuva Lutro (12) er videre til finalen 18. mail.

Men det var ikke bare talentene som ble lagt merke til under direktesendingen. Dommeren Janne Formoe (42) var nemlig så full av begeistring at det nærmest gnistret da hun skulle gi tilbakemelding til talentene.

Tok av fra dommerpanelet

– Du stråler! Jeg tror ikke det er rouge, det er røde kinn fordi du elsker dette så mye! Jeg synes det var knall! Jeg vil være din Dolly Parton! ropte hun til country-artisten John Markussen (56).

– Rune! Du er helt sykt rå! Jeg skjulle ønske jeg var kubekona di! Jeg frir nesten! Du er gøy, lynende intelligent ... Vi kunne fått det så gøy sammen, ropte Janne til magikeren Rune Carlsen.

– Vet du hva! Det beste med Alexander Rybak, det er deg! Tusen takk, du er fantastisk! Jeg får lyst til å spille fiolin, men det skal vi takke herren for at jeg ikke gjør! ropte Janne begeistret til Kristine Emilie Krüger (14), som spilte fele inspirert av Alexander Rybak.

– Det kokte

Da TV 2 snakker med Janne Formoe mandag, har fortsatt ikke begeistringen lagt seg.

– Det var så utrolig gøy – det var så høyt nivå, og jeg ble overimponert! Det kokte i salen, med 700 publikummere, og det kokte på scenen. Jeg fikk fullt adrenalinkick, sier hun.

– Det var mange følelser. Jeg koste meg veldig. Og når man tenker på hvor viktig denne kvelden var for talentene på scenen, blir man ekstra engasjert, sier Formoe.

– Er dette den Janne Formoe vi får se hver fredagskveld fremover nå?

– Jeg kommer kanskje ikke til å være SÅ engasjert hver gang. Men hvis nivået er like høyt, så blir det fort sånn! Jeg håper alle har så enormt talent, sier hun.

Gikk bananas da favoritten sto på scenen

På Twitter har det vært mange kommentarer om skuespillerens engasjement, men det ler hun av.

– Jeg pleier ikke å lese på Twitter og slike steder, men jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger, sier hun.

Ekstra spesielt ble det da Rune Carlsens gjorde sin opptreden, siden han var hennes gullknapp-favoritt. Hun var usikker på om magikeren kunne overgå seg selv.

– Men det skal jeg si dere at han gjorde. Det var helt ellevilt. Nå er jeg spent på hva han finner på neste gang, sier Janne begeistret.

Se hele Runes opptreden – og Janne Formoes kommentarer – i videoen øverst i saken.

Norske talenter ser du hver fredag kl. 19.30 på TV 2.

Se alle fredagens opptredener om igjen:

Vis mer