Mettende og sunne pannekaker

Disse småtykke pannekakene med cottage cheese er perfekt til frokost eller lunsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du kan steke pannekakene på takke eller i panne.

Til 12-13 stk tykke og små pannekaker trenger du:

  • 4 egg
  • 1 beger (ca 3 dl) cottage cheese
  • 1 ¾ dl melk (lettmelk eller vanlig helmelk)
  • ½ ts salt
  • Ca. 2 ½ hvetemel (ev fint og litt grovt mel blandet)
  • ½ ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts vaniljesukker
  • 2 ss sukker (kan sløyfes)
  • smør til steking

Skill eggene – plommer og hviter hver for seg.

Visp sammen eggeplommer, cottage cheese, melk og salt i en bolle. Sikt i mel, natron og bakepulver. Vend sammen til en glatt røre.

FALT I SMAK: Pannekakene falt i smak hos friidrettsstjernen Karsten Warholm. Foto: TV 2
FALT I SMAK: Pannekakene falt i smak hos friidrettsstjernen Karsten Warholm. Foto: TV 2

Stivpisk eggehvitene med sukker og vaniljesukker i en annen bolle. Vend inn i røren med egg og mel.

Stek små pannekaker på en takke eller i en stekepanne med belegg. Snu pannekakene når de har stivnet på toppen.

NB! Smør eller pensle takken/pannen med litt smør før røren legges på!

Til servering:

  • Flytende honning eller lønnesirup
  • Friske eller rørte bær
  • Smør med smør og dryss med litt sukker
  • Smør med smør og server med brunost
  • Sløyf sukker og vaniljesukker i røren og serverer pannekakene med smør og salt mat, som for eksempel spekeskinke eller gravet/røkt laks – eller det du selv liker.