HISTORISK: Dersom Kim Jong-un og Donald Trump møtes neste måned, er det første gang sittende statsledere fra de to landene møtes.
HISTORISK: Dersom Kim Jong-un og Donald Trump møtes neste måned, er det første gang sittende statsledere fra de to landene møtes. Foto: AP Photo / Wong Maye-e, Pablo Martinez Monsivais

Nord-Korea villig til å diskutere atomnedrustning

Det hvite hus har fått bekreftet at Nord-Korea er villig til å forhandle om en atomnedrustning på Koreahalvøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Korea har bekreftet direkte til Det hvite hus at de er villig til å forhandle om en atomnedrustning på Korea-halvøya.

Med en atomnedrustning av Korea-halvøya mener USA at Nord-Korea må legge ned sitt atomprogram, mens det er uvisst hvordan Nord-Korea definerer en nedrustning, skriver Reuters.

Må stole på Sør-Korea

Sørkoreanske utsendinger som var på besøk i Det hvite hus forrige måned, presenterte Kim Jong-uns forslag om å møte Donald Trump, det skriver Washington Post.

Den amerikanske presidenten takket raskt ja til tilbudet, men siden den gang har det vært stille rundt avtalen.

Frem til nå har Det hvite hus måttet stole på Sør-Koreas forsikringer om at møtet vil finne sted.

Historisk møte

Med bekreftelsen om en vurdering om atomnedrustning virker det nå stadig mer sannsynlig at møtet faktisk vil finne sted.

Planen er at de to statslederne skal møtes i slutten av mai, men det er fortsatt ukjent hvor det planlagte møtet skal finne sted.

Dersom det blir noe av vil dette være første gang en sittende amerikansk president og en nord-koreansk leder møter hverandre.

Nord-Korea har tidligere uttalt at de kan vurdere å legge ned atomprogrammet sitt dersom USA fjerner sine militære styrker fra Sør-Korea og trekker tilbake sin såkalte «atomparaply» som dekker Japan og Sør-Korea.