Stabæk-frustrasjon etter Brynhildsens enorme miss

Ola Brynhildsen kunne blitt Stabæks matchvinner, men tråkket på ballen og snublet idet han skulle trille den over streken. Kampen mot Sandefjord endte 1-1.

Stabæk hadde størst grunn til å ergre seg over poengdelingen i Vestfold. Eirik Holmen Johansen vartet opp med flere kanonredninger for Sandefjord, spesielt helt på tampen.

Se høydepunkter og kjempebommen i Sportsnyhetene øverst!

Men situasjonen i det 78. minutt vil bli husket en stund framover. På åpent mål skulle Brynhildsen bare pirke inn Franck Bolis innlegg, men han tråkket på ballen og snublet. Ballen ble liggende på streken.

– Det det var et YouTube-øyeblikk som sikkert kommer til å bli vist på TV i hele verden, sa TV 2-ekspert Ole Martin Årst om kjempemissen i FotballXtra.

Flere av Stabæk-spillerne kom løpende for å sette inn 2-1, men ingen av dem klarte å få kula i nettet. Der slapp Sandefjord virkelig med skrekken.

Frisparkperle
Stabæk tok ledelsen ved Tonny Brochmann etter 26 minutters spill. Dansken plukket opp ballen midt på Sandefjords banehalvdel, tok den med seg noen meter og skjøt fra langt hold. Avslutningen gikk via Enric Vallès og duppet pent i nettmaskene.

Tre minutter senere var Boli nær å ta gjestene opp i 2-0, men Sandefjords sisteskanse stoppet ivorianeren med en solid beinparade.

Ikke lenge etterpå var hjemmelaget à jour. Fra 20 meter ordnet Joackim Olsen Solberg 1-1 på et vakkert frispark. Han bøyde ballen over muren og i krysset.

Strafferop
Kampen var nokså daff fram til Brochmanns distansescoring, men derfra og ut fikk publikum servert langt bedre spill og underholdning.

Sandefjord fikk med seg et noe heldig poeng, men i sluttminuttene følte vertene seg snytt for straffe. Pontus Engblom gikk i bakken etter en duell med Martin Rønning Ovenstad. Sistnevnte så ut til å slenge ut en arm mot foten til Sandefjords svenske nysignering.

Både Sandefjord og Stabæk har en utsatt kamp hver. Dermed har lagene kun spilt tre kamper hittil i sesongen. Sandefjord står med fire poeng, mens Stabæk har to.