Roubaix-rytteren Michael Goolaerts (23) døde etter hjertestans

Michael Goolaerts lå livløs i veikanten og måtte får hjerte- og lungeredning.
Michael Goolaerts lå livløs i veikanten og måtte får hjerte- og lungeredning. Foto: David Stockman
Sterke scener da Michael Goolaerts (23) lå livløs ved brosteinen under Paris-Roubaix. Sent søndag kveld ble det bekreftet at syklisten er død etter å ha fått hjertestans i rittet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet av en livløs Goolaerts dukket opp på TV-sendingen med rundt 150 km igjen.

Den belgiske Vérandas Willems–Crelan-rytteren hadde åpenbart veltet, men det er uklart hvordan det skjedde.

Ifølge meldinger på Twitter, som siterer fransk TV, ble rytteren intubert og brukt hjertestarter på av medisinsk personell på stedet. Han ble fraktet til sykehus i Lille med helikopter, melder belgisk TV.

Video fra stedet viser at belgieren fikk hjertekompresjon.

– En grusom kveld for sykkelsporten
Klokken 23.35 kom det melding fra laget om at syklisten døde på sykehus i Lille klokken 22.40 som en følge av hjertestans.

– Det er med stor sorg vi må meddele at vår syklist og venn Michael Goolaerts har gått bort. Han gikk bort søndag kveld klokken 22.40 ved Lille sykehus i nærvær av familie og elskede, som våre tanker går til. Han døde av hjertestans, all medisinsk assistanse var nytteløs, skriver sykkellaget.

Videre informerer Vérandas Willems–Crelan om at de ikke vil uttale seg mer på nåværende tidspunkt, fordi de vil gi Goolaerts' nærmeste muligheten til å håndtere tapet i fred.

DØDE SENT SØNDAG KVELD: Michael Goolaerts døde etter å ha fått hjertestans.
DØDE SENT SØNDAG KVELD: Michael Goolaerts døde etter å ha fått hjertestans.

Sykkelsporten er både i sjokk og sorg etter det tragiske dødsfallet.

– Dette er en grusom kveld for sykkelsporten. Paris-Roubaix skulle være en fest. I stedet endte det i tragedie. Det er et sjokk å motta denne beskjeden. Michael var et stort talent som hadde fremtiden foran seg. Våre tanker går til hans familie og til hans lagkamerater, sier TV 2 Sportens sykkelekspert Dag-Otto Lauritzen til TV 2 Sporten.

TV 2-ekspert Thor Hushovd sier dette etter den triste meldingen:

– Dette er triste nyheter for sykkelsporten. Slikt skal ikke skje en ung, frisk gutt på 23 år. Alle tanker går til hans familie og nærmeste, sier Hushovd til TV 2.

Sykkelsporten i sorg
Fabian Cancellara er en av mange innen sykkelsporten som er i dyp sorg etter dødsfallet.

– Forferdelige nyheter. Hvil i fred, Michael Goolaerts. Mine dypeste kondolanser går til hans familie, venner og lagkamerater, skriver han på Twitter.

– Goolie, født i 94 som meg. Vi har satt sammen i feltet i alle år. Jeg kan ennå ikke forstå at dette er slutten. Ditt evige smil vil alltid være en inspirasjon for meg. Hvil i fred, skriver lagkameraten Wout van Aert.

– En stor klem til familien, vennene og kollegaene til Michael Goolaerts, spesielt lagkameratene hans. Hvil i fred, skriver Alejandro Valverde på Twitter.

– Hele kvelden har vi håpet på det beste, fryktet det verste. Vært redde for at denne meldingen skulle komme. Mye styrke til Michaels familie, venner og lag. Hvil i fred, skriver Sep Vanmarcke, som ble nummer seks i søndagens ritt.

– Bare sjokkert. Utrolig trist å lese om Michaels død. Mine kondolanser til hans familie, venner og lagkamerater. Kan fortsatt ikke tro det, skriver Lotto-Soudal-rytteren Marcel Sieberg.

Siebergs landsmann Marcel Kittel våknet opp til de triste nyhetene i natt.

– Jeg måtte tidlig opp for å rekke flyet mitt og våknet til disse nyhetene. Jeg kan ikke tro det. Jeg ville fortelle dere hvilken flott opplevelse gårsdagen var, men det betyr ingenting nå. Så trist å lese om Michaels bortgang. Mine kondolanser til familie, venner og lagkamerater, skriver Kittel.

23-åringen viste gode resultater før han ble proff i fjor. Han syklet for Lotto-Soudals U23-lag før han gikk til Vérandas Willems–Crelan.

Rittet ble vunnet av Peter Sagan.

Lik TV 2 Sporten på Facebook