SAVNET: I 1966, 38 år gammel, ble Louise Pietrewicz sist sett i live. 52 år senere har familien fått svar på hva som skjedde med henne.
SAVNET: I 1966, 38 år gammel, ble Louise Pietrewicz sist sett i live. 52 år senere har familien fått svar på hva som skjedde med henne. Foto: National Missing and Unidentified Persons Database

Louise var savnet i 52 år – nå er det sjokkerende mysteriet oppklart

Familien har endelig fått svar på hva som skjedde med Louise Pietrewicz i 1966.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En oktoberdag 1966 kjørte 38 år gamle Louise Pietrewicz av gårde med sin kjæreste, politibetjenten William Boken, fra Suffolk County i delstaten New York i USA.

De to ble sist sett kjørende ut fra familiens gård i Sagaponack.

Siden ble Louise aldri sett igjen.

Tilbake satt en uvitende, fortvilt familie, deriblant Pietrewiczs 11 år gamle datter. Verken de eller noen av 38-åringens venner så henne noensinne i live etter denne dagen i 1966.

Funnet i kjeller

Denne uken kunne lokalavisen Suffolk Times avsløre at levninger av Pietrewicz er funnet begravet under en kjeller i byen Southold – 52 år etter at hun forsvant.

Avisen har i lengre tid drevet undersøkende journalistikk for å finne ut hva som skjedde med Pietrewicz. I høst laget de også en dokumentar om forsvinningen. De har også kritisert politiet for svak etterforskning av saken i 1966.

På bakgrunn av dette besluttet politiet i Suffolk å gjenåpne etterforskningen av saken. For få uker siden kom gjennombruddet, hvor det ble gjort funn av levninger. Onsdag kom svarene på DNA-prøvene som bekreftet av de stammer fra Pietrewicz.

Truet kona

Politiet sa at de ikke mistenkte husets nåværende eiere for å være innblandet i saken. Derimot rettet de søkelyset mot husets tidligere eier – Louise Pietrewiczs politikjæreste, William Boken. Han døde i 1982.

Boken og Pietrewicz var kjærester i hemmelighet, ettersom Boken var gift med en annen kvinne.

Politiet opplyser i en pressemelding at de allerede i 2013 gravde opp deler av kjelleren og søkte der, uten resultat. Men etter å ha avhørt Bokens tidligere kone, som nå er i 80-årene, på nytt, ble de sikre på at noe skjulte seg under kjelleren.

Ifølge Suffolk Times​ hadde politibetjenten flere ganger truet og vært voldelig mot sin kone, Judy Terry, gjennom årene de var gift. Han skal blant annet ha sagt «Hold kjeft, ellers ender du opp i kjelleren med den andre bitchen».

Politimannens tidligere kone skal i de nyeste avhørene også ha fortalt at hun så ektemannen grave ned en kropp i kjelleren.

Terry har i mange år levd uvisshet og frykt for at hennes voldelige eksmann var i live, ifølge lokalavisen. Derfor turte hun heller aldri å fortelle om det hun hadde sett. Avisens granskning førte imidlertid til at de fant Bokens dødsattest, og kunne vise den til Terry. Da turte hun å fortelle det hun visste til politiet, skriver avisen.

– Hun ville aldri forlatt meg

Datteren, Sandy Blampied, er nå 63 år gammel. Hun husker at hun vinket farvel til moren sin for siste gang i 1966 da hun var 11 år gammel. Siden har hun aldri sluttet å lete etter moren.

– Hun ville aldri ha forlatt meg. Hvis hun levde ville hun ha ringt meg, har Blampied uttalt til lokalavisen.

63-åringen er overveldet over at saken nå er oppklart, 52 år etter morens forsvinning.

– Jeg er glad, men det er surrealistisk, sier Blampied til The Suffolk Times.

Pietrecewiczs bror, Leo Jasinski, er også lettet over at saken har fått en oppklaring.

– Nå får vi ha en begravelse, og Sandy kan få et sted å besøke moren sin. Det er de beste nyhetene vi kunne ha fått. Jeg trodde aldri jeg skulle få høre dette, sier han til avisen.