Conor McGregor ble fredag før ut i håndjern fra en av New Yorks politistasjoner etter at han angrep en buss med MMA-utøvere.
Conor McGregor ble fredag før ut i håndjern fra en av New Yorks politistasjoner etter at han angrep en buss med MMA-utøvere. Foto: Jeenah Moon

McGregor ført ut i håndjern

MMA-stjernen Conor McGregor (29) skal møte i retten fredag etter å ha blitt siktet for overfall og skadeverk.

Fredag morgen ble han og MMA-kollega Cian Cowley ført ut fra en politistasjon i New York iført håndjern.

Da hadde iren blitt siktet for tre tilfeller av overfall og et tilfelle av skadeverk. I løpet av fredag skal han i retten og svare for seg.

McGregor var etterlyst av politiet i New York etter å ha kastet søppelbøtter og andre gjenstander mot en buss med andre MMA-utøvere torsdag.

Et bussvindu knuste og Michael Chiesa fikk stygge kuttskader i hodet og i ansiktet. Til slutt meldte han seg selv for politiet.

UFC-president Dana White snakket med ESPN fredag om hendelsen. Han avviste at det hele var et PR-stunt. To av lørdagens kamper er avlyst på grunn av McGregors opptrinn.

Conor McGregor må møte i retten.
Conor McGregor må møte i retten. Foto: Jeenah Moon

– Conor er i kjempetrøbbel. Normalt ville jeg rykket ut og hjulpet en av mine, men ikke her. Dette er ikke et stunt, det er forferdelig, sier White.

Over helgen bestemmes det om McGregors oppførsel får konsekvenser for hans karriere i UFC. Iren er verdt mye penger for kampsportorganisasjonen.

Angrep buss

Dana White fortalte på Facebook-siden MMAJunkie at McGregor var blant flere som angrep en buss med utøvere på Barclays Center i Brooklyn fredag kveld.

– Rystet

– Conor og flere andre andre stormet bygningen og kom seg ned til garasjen der utøverne var på vei inn i bussene, skriver han.

– Alle er ganske rystet over at 30 bøller angriper utøvere som forbereder seg til kamp. Dette er den mest motbydelige hendelsen som noensinne har rammet selskapet.

White sier at denne «motbydelige og forkastelige» hendelsen endrer forholdet alle har til McGregor, inkludert ham selv.

– Han kommer til å bli så hinsides saksøkt. Dette var et veldig dårlig karrieresteg for ham, fortsetter en tydelig rystet UFC-president.

– Til og med politiet på stedet sa: «Og jeg som var fan av ham, ikke nå lenger.»

Utøverne i bussen skal etter planen i ringen natt til søndag norsk tid. Ifølge White er Chiesa sendt til sykehus for behandling.

Mister belte

Denne uken ble det kjent at UFC gjør alvor av truslene om å strippe McGregor for tittelbeltet han har i lettvektsklassen, ettersom han ikke har ville stille i ringen siden november 2016. McGregor reagerte på nyheten på Twitter ved å skrive: «Dere stripper ikke noe av meg».

Natt til søndag skal Khabib Nurmagomedov og Max Holloway kjempe om hvem som blir ny permanent lettvektsmester.

Artem Lobov, som også skulle i aksjon denne helgen, var med på angrepet. White opplyser at hans kamp nå er avlyst.

(TV 2/NTB)