BARE NESTEN: Alexander Kristoff hang lenge med de beste i forrige ukes Flandern rundt, men 30-åringen måtte til slutt nøye seg med en 16. plass. Foto: AFP PHOTO / BELGA / KRISTOF VAN ACCOM.
BARE NESTEN: Alexander Kristoff hang lenge med de beste i forrige ukes Flandern rundt, men 30-åringen måtte til slutt nøye seg med en 16. plass. Foto: AFP PHOTO / BELGA / KRISTOF VAN ACCOM.

– Det er kanskje litt vanskelig å vinne Roubaix når man ikke liker brostein

Alexander Kristoff føler helsen er «litt bedre», men vil si seg fornøyd med en plassering blant de ti beste på søndag.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og Sumo fra 10:30 på søndag

De fleste lagene, inkludert Edvald Boasson Hagens Dimension Data, inspiserte løypen til søndagens «Helvetet i nord» på torsdag, men Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøms UAE Team Emirates ventet til fredag.

– Håper på bedre

Den norske duoen kjørte fra Arenberg-skogen til og med det siste virkelige tøffe partiet: Carrefour de l'Arbre.

Etter økten hadde de godt nytt å komme med: solen hadde gjort brosteinspartiene litt mer levelige, og forkjølelsen til Kristoff hadde i alle fall ikke blitt dårligere.

– Jeg føler helsen er litt bedre, men jeg er fortsatt forkjølet. Det henger godt i, sa han til TV 2.

Etter en delvis skuffende vår, med det hederlige unntaket av fjerdeplassen i Milano-Sanremo, virker ambisjonene til å blitt nedjustert noe.

– Jeg har to topp 10-plasseringer tidligere i Paris-Roubaix, så jeg må være veldig fornøyd om jeg er topp 10 igjen. Det er realistisk å tro på. Men jeg drømmer om mer enn en tiendeplass. Jeg håper på bedre. Men vi får se hva jeg får til. Jeg liker ikke brostein så godt, så det er kanskje litt vanskelig å vinne Roubaix når man ikke liker brostein, sier han og smiler.

– Mange risikerer livet for å være første mann inn på partiene

Mens Kristoff har åtte deltakelser i Paris-Roubaix å vise til, er Bystrøm debutant.

Sammen med den italienske kvintetten Simone Consonni, Oliveiro Troia, Marco Marcato, Filippo Ganna og Roberto Ferrari utgjør han Kristoffs hjelpere.

– Hvilke ambisjoner har dere?

– Kristoff kan bli topp 10, han har vist det før, så det er lagets mål. I tillegg har vi et par andre ryttere, inkludert meg selv, som kan holde et stykke i finalen, sier han.

– Hva med å gå i et tidlig brudd?

– Det hadde vært fint det. Da slipper man også mye av stresset før brosteinspartiene. Én ting er brosteinen, men mange risikerer også livet for å være første mann inn på partiene.

– Ramma kjenner litt mykere ut på brosteinen

Meldingene i Frankrike vil ha det til at det skal regne natt til søndag, men at det blir opphold underveis i rittet.

Det kan bety glatte brosteinsparti, og utstyret kan, som alltid i Paris-Roubaix, bli avgjørende.

Å bytte lag, og derfor også sykkel, før denne sesongen er dog alt annet enn en ekstra utfordring for Kristoff og Bystrøm.

– Vi kjører på ganske likt utstyr som i fjor. Vi har samme type dekk og sånt, så det blir ikke så stor forskjell. Men ramma kjennes litt mykere ut på brosteinen, og det vil jeg si er bedre. Så jeg følte at jeg kanskje kjørte litt bedre over brosteinen i år enn i fjor, sier Kristoff.