SKYTING: Store politistyrker jobbet ved åstedet natt til onsdag.
SKYTING: Store politistyrker jobbet ved åstedet natt til onsdag. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2

Skytingen på Fjellhamar: Sjubarnsmor og sønn beskutt

Det var en mor og hennes sønn som ble beskutt i en leilighet på Fjellhamar i Lørenskog natt til onsdag. Moren var på besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen var på besøk i leiligheten hvor tre av hennes sønner bor, opplyser politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim til NRK. Kvinnen og sønnen ble beskutt mens de lå og sov i rom med rullegardinen trukket ned.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

– Kvinnen er i slutten av 30-årene og hennes sønn er i begynnelsen 20-årene, sier politiadvokaten.

Øst politidistrikt opplyste til TV 2 onsdag at begge er utenfor livsfare.

Barn på to år i leiligheten

Skytingen kobles mot en skuddløsning på Stovner i Oslo tidligere samme kveld. Ingen personer ble truffet, men politi som kom til stedet sikret seg tomhylser.

Det var totalt sju personer i leiligheten, blant dem et barn på to år. Politiet har omtalt de to som ble skadd, som heldige. De kunne ha blitt truffet av flere skudd og på andre steder av kroppen enn de ble truffet.

– Skremmende

Politiet ser meget alvorlig på hendelsen. Til TV 2 sier politiadvokat Sonika Sharma-Sumdheim at dette skjedde i et boligområde midt på natten, og at det både er skremmende for de som bor der og for naboene.

– Det er stor sannsynlighet for at flere kunne blitt skutt, sier hun.

Boligen som ble beskutt, ligger på bakkeplan i en lavblokk og gjerningspersonen har skutt utenfra og inn på kloss hold. Bilder fra stedet viser flere synlige kulehull i vinduet og gardinen bak.

(©NTB / TV 2)