Conor McGregor før kampen mot Eddie Alvarez i 2016.
Conor McGregor før kampen mot Eddie Alvarez i 2016. Foto: Julio Cortez

McGregor arrestert etter å ha angrepet buss

MMA-stjernen Conor McGregor meldte seg for politiet etter å ha blitt etterlyst i forbindelse med angrep på en utøver-buss. Nå er han siktet i saken.

McGregor var etterlyst av politiet i New York etter å ha kastet søppelbøtter og andre gjenstander mot en buss med andre MMA-utøvere torsdag.

Et bussvindu knuste og Michael Chiesa fikk stygge kuttskader i hodet og i ansiktet.

Nå opplyser en talsmann for New York-politiet at McGregor er i varetekt etter å ha meldt seg selv for politiet.

BBC melder fredag at McGregor i løpet av dagen må møte i retten i New York. Han er siktet for tre tilfeller av overfall og ett tilfelle av skadeverk.

UFC-president Dana White forteller på Facebook-siden MMAJunkie at McGregor var blant flere som angrep en buss med utøvere på Barclays Center i Brooklyn fredag kveld.

– Rystet

– Conor og flere andre andre stormet bygningen og kom seg ned til garasjen der utøverne var på vei inn i bussene, skriver han.

– Alle er ganske rystet over at 30 bøller angriper utøvere som forbereder seg til kamp. Dette er den mest motbydelige hendelsen som noensinne har rammet selskapet.

White sier at denne «motbydelige og forkastelige» hendelsen endrer forholdet alle har til McGregor, inkludert ham selv.

– Han kommer til å bli så hinsides saksøkt. Dette var et veldig dårlig karrieresteg for ham, fortsetter en tydelig rystet UFC-president.

– Til og med politiet på stedet sa: «Og jeg som var fan av ham, ikke nå lenger.»

Utøverne i bussen skal etter planen i ringen natt til søndag norsk tid. Ifølge White er Chiesa sendt til sykehus for behandling.

Mister belte

Denne uken ble det kjent at UFC gjør alvor av truslene om å strippe McGregor for tittelbeltet han har i lettvektsklassen, ettersom han ikke har ville stille i ringen siden november 2016. McGregor reagerte på nyheten på Twitter ved å skrive: «Dere stripper ikke noe av meg».

Natt til søndag skal Khabib Nurmagomedov og Max Holloway kjempe om hvem som blir ny permanent lettvektsmester.

Artem Lobov, som også skulle i aksjon denne helgen, var med på angrepet. White opplyser at hans kamp nå er avlyst.

TV 2/NTB