GRISETE FORHOLD: Mens Edvald Boasson Hagen og co. hadde små problemer med å holde seg på veien, var det betydelig vanskeligere for de uprofesjonelle - som gutten bak til høyre fikk erfare. Foto: Øyvind Brattegard.
GRISETE FORHOLD: Mens Edvald Boasson Hagen og co. hadde små problemer med å holde seg på veien, var det betydelig vanskeligere for de uprofesjonelle - som gutten bak til høyre fikk erfare. Foto: Øyvind Brattegard.

– Jeg føler brosteinen blir verre og verre for hvert år. Det er ille

Men Edvald Boasson Hagen har håp om å kjempe i toppen i Paris-Roubaix - og forlenger vårsesongen med ett ritt til.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og Sumo fra 10:30 på søndag

Torsdagen før Paris-Roubaix er en viktig dag på sykkelkalenderen.

Det er nemlig dagen for å teste ut de beryktede brosteinspartiene før det tre dager senere skal gjøres opp i «Helvetet i nord».

Lufttrykk, dekkbredde, styretape, og det meste andre, skal testes, og spesielt viktig var torsdagens inspisering på grunn av været.

Værmeldingene, som dog varierer voldsomt fra time til time, viser nemlig at det fort kan bli vått på søndag.

– Gjørmete, klinete og glatt

Noe som i så fall vil gjøre et allerede kaotisk og farlig ritt enda mer av begge deler.

Torsdag regnet det mye på morgenen, før det klarnet opp utover formiddagen.

– Det var gjørmete og klinete og glatt, til tider, men heldigvis var det ganske tørt på de fleste partiene. Så vi fikk en god gjennomkjøring. Men jeg føler brosteinen blir verre og verre for hvert år... Det begynner å bli ille. Men det er likt for alle, det, sier Boasson Hagen til TV 2.

Sammen med lagkameratene har han akkurat fullført en nesten fem timer lang økt på sykkelen over de siste 20 partiene (av 29 totalt) på ruten.

Været var det store samtaletemaet hos lagene. Mye forandrer seg nemlig om det blir vått på søndag, noe som ikke har vært tilfellet siden 2002-utgaven av rittet.

– Da kan alt skje

– Hvilket vær er best for deg?

– Jeg har aldri kjørt dette rittet i vått føre, og det er jo tørt jeg liker best også, så jeg håper egentlig på tørt vær. Det er bingo hva som skjer om det blir vått. Sjansen for å krasje er større i alle fall, forteller han.

– Ja, hvilke forandringer fører egentlig været med seg?

– Det blir mye gjørme og veldig mye glattere. Så det vil bli veldig mange flere krasj i feltet, og da kan alt skje, egentlig. Det vil bli et helt annet ritt. Men det ser ganske lyst ut, i alle fall.

30-åringen klarte ikke å kjempe helt i teten i Flandern rundt forrige søndag (19. plass), men har tradisjonelt hevdet seg bedre over brosteinen i Nord-Frankrike.

Seks deltakelser har gitt resultatrekken 62 - 42 - 47 - 21 - 5 - 64.

– Passer Paris-Roubaix deg bedre enn Flandern rundt?

– Jeg har bedre resultater her enn i Flandern, så jeg håper jeg skal gjøre det enda bedre nå. Jeg hadde ingen super følelse i dag, men da blir det vel bra på søndag!

Til Brabantse Pijl

For Boasson Hagen var planen å ta en pause etter søndagens ritt, men på grunn av mange skader i laget vil han stille til start den påfølgende onsdagen i det kuperte endagsrittet Brabantse Pijl.

Det blir første gang han stiller til start i rittet som i fjor ble vunnet av Sonny Colbrelli (Bahrain Merida).

Etter det venter cirka fem uker med rittpause, før han returnerer til konkurranse i Tour of Norway i midten av mai.