Får du ikke lyst til å sette klørne i denne lekre retten?

Hege Schøyen gikk for det sunne, Terje Sporsem gikk for de eksotiske, mens Anne Grosvolds saus kommer rett fra flaska.

Terje Sporsems krabbeklør - en rett som kan redde deg fra enhver knipe. Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2
Terje Sporsems krabbeklør - en rett som kan redde deg fra enhver knipe. Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2

Hege Schøyens rødbetsalat

Dette trenger du:

  • 3 store rødbeter, evt. 4 små
  • Ruccolasalat
  • Basilikum
  • Pinjekjerner
  • Fetaost
  • God olivenolje
  • Granateple balsamico
  • Maldonsalt og kvernet pepper

Slik gjør du det:

Vask og kok rødbetene i rikelig med vann. Kok betene møre, sjekk underveis med en spiss kniv. Koketiden vil variere med størrelsen på betene. Små rødbeter kokes på 30 min, mens de større kan ta opp til 2 timer før de er gjennommøre.

Skrell rødbetene og skjær i skiver.

Legg rødbetene på en sang av ruccola.

Rist pinjekjerner en panne og strø over sammen med oppsmuldret fetaost.

Bland olje og balsamico og heller over. Avslutt med litt maldonsalt og nykvernet pepper.

Rødbetsalat a la Hege Schøyen Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2
Rødbetsalat a la Hege Schøyen Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2

Terje Sporsems Singapore Pepper Crab

Dette trenger du:

  • Krabbeklør - litt store - 2-3 kg kanskje
  • 5-6 Lime
  • vårløk
  • fersk koriander

Dette trenger du til sausen:

  • 100 gram meierismør
  • 6 finhakkede hvitløksfedd
  • 3-4 ss hel sort pepper, ristet og grovmalt
  • 1 ts Sambal oelek/chili paste
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss finhakkede, fermenterte black beans - selges i asiatiske butikker. (Se bildet)
  • 1/2 dl hvitvin

Slik gjør du det:

Begynn med å riste den hele sorte pepperen i tørr stekepanne til du hører at den popper. Husk å riste på panna litt. Tar ca 5-6 min. Knus den i en morter når den er litt avkjølt

Smelt så smør i en stekepanne. Tilsett de andre ingrediensene unntatt hvitvin og rør det sammen. La det surre i 3-4 minutt. Tilsett så hvitvin og kok det inn mens du rører litt. (ca 3 min)

Nå er basen på sausen ferdig.

Knekk opp krabbeklør. Ikke fjern skallet, men la det være åpent, slik at sausen kan legge seg inn i skallet og kjøttet.

Hell krabben i stekepannen og vend de åpne krabbeklørne i sausen. Skvis over 1-2 lime og tilsett vårløk mot slutten.

Hell det opp på et stort fat, dryss over hakket koriander og server med brød. Husk servietter. God fornøyelse!

Anne Grosvolds grapefruktsorbet med gin

Dette trenger du:

  • Saften av 6 grapefrukt
  • Skall av 1 grapefrukt
  • Vann
  • Sukker
  • Pepper
  • 2 ss gin
Ikke glem sausen! Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2
Ikke glem sausen! Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2

Slik gjør du det:

Kok like deler vann og sukker til sukkerlake. Bland med grapefruktsaft, grapefruktskall, litt pepper og gin. Kok opp en gang til. Avkjøl i kjøleskapet.

Hell blandingen over i en bolle og sett i fryseren. Husk å røre med jevne mellomrom. Helst med 20 minutters mellomrom, til isen har fått en myk og is-aktig konsistens.

Serveres med en saus av gin.​