Savnet mann funnet død på 90 meters dyp utenfor Arendal

Politiet bekrefter at personen som er funnet død i sjøen utenfor Arendal, er den 71 år gamle fiskeren som har vært savnet siden mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Personen er nå identifisert og det er den savnede fiskeren Jahn Løversen som ble funnet død torsdag formiddag. Familien er informert, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Lars Hyberg.

Den avdøde ble ifølge politiet funnet på 90 meters dyp cirka 45 meter fra stedet hvor fiskeredskapene hans ble funnet.

– Det er en trist sak, men vi er glad for bistanden vi har fått i letearbeidet og at det lyktes å finne avdøde, sier Hyberg.

Det var mandag kveld at politiet gikk ut med meldingen om at 71 år gamle Jahn Løversen var savnet i Arendal i Aust-Agder. Luftambulanse, Sea King, redningsskøyte og politi ble satt inn i søket.

Kystvaktskipet KV Nornen og mannskaper fra Røde Kors gjennomførte overflatesøk og søk langs land før politiet startet med undervannssøk onsdag formiddag, det skriver politiet i en pressemelding.

Omtrent samtidig som mannen ble meldt savnet, ble båten hans funnet stående på grunn utenfor Tromøya, det opplyste redningsleder i Hovedredningssentralen, Edvard Middelthon til NTB.

Kort tid etter at båten ble funnet, ble det slått fast at den savnede fiskeren ikke var i båten.

(TV 2 / NTB)