INSTA-OPPMERKSOMHET: Jenelle Salazar Butler skaffet seg flere hundre tusen fans på Instagram før hun innrømmet å ha operert rumpa.
INSTA-OPPMERKSOMHET: Jenelle Salazar Butler skaffet seg flere hundre tusen fans på Instagram før hun innrømmet å ha operert rumpa. Foto: Jenelle Salazar Butler/Instagram

36-åring tok operasjonen «alle» kvinner snakker om – nå angrer hun bittert

Jenelle Salazar Butler (36) var desperat etter å øke selvtilliten, og bladde opp for å forstørre rumpa. Det kostet henne nesten livet. Vi advarer mot sterke bilder.

De siste årene har rumpeoperasjoner blitt mer og mer populært.

Bloggerne Sophie Elise Isachsen (23) og Isabel Raad (23) har åpent fortalt om sine operasjoner, som ofte kalles «BBL» – Brazilian Butt Lift.

I 2010 forstørret amerikanske Jenelle Salazar Butler (36) rumpa – og det angrer hun bittert på.

Nå står hun frem med sin historie i flere amerikanske medier for å advare andre unge kvinner mot å gjøre den samme feilen som henne.

Jenelle var i slutten av 20-årene, og hadde akkurat født sitt andre barn, da hun begynte å vurdere om hun skulle legge seg under kniven.

NY RUMPE: Jenelle viser frem bakdelen etter operasjonen. Foto: Jenelle Salazar Butler/Instagram
NY RUMPE: Jenelle viser frem bakdelen etter operasjonen. Foto: Jenelle Salazar Butler/Instagram

Etter fødselen gikk hun inn i en dyp fødselsdepresjon, og raste ned i vekt.

Selvtilliten var på bunn da Jenelle, som jobber som personlig trener, bestemte seg for å forstørre rumpa.

– Du leter etter noe som kan gjøre deg glad, og du vet ikke hva det er, så du bare tar det første og beste for å se om det kan fylle tomrommet, sier hun til Insider.

Operert på hotellrom

I stedet for å oppsøke en godkjent klinikk og forstørre rumpa med eget fettvev, valgte hun å få industriell silikon sprøytet inn i rumpa av en mann hun nylig hadde fått kontakt med via andre rumpeopererte kvinner.

Hun møtte mannen på et hotellrom og ga ham 2000 dollar, altså 13.000 kroner, i kontanter.

Deretter sprøytet han inn silikon i baken hennes – også dette på hotellrommet.

– Hadde jeg gjort litt research, hadde jeg funnet ut av at silikoninjeksjoner ikke er godkjent av myndighetene, og at andre kvinner har dødd etter lignende inngrep, som ofte blir foretatt i usterile omgivelser, sier hun til Cosmopolitan.

NYOPERERT: Jenelle ligger på magen etter å ha fått fjernet silikonen fra rumpa. Operasjonen kostet henne nesten livet. Foto: Privat
NYOPERERT: Jenelle ligger på magen etter å ha fått fjernet silikonen fra rumpa. Operasjonen kostet henne nesten livet. Foto: Privat

Viste frem rumpa på Instagram

Jennelle forteller at hun ikke tenkte over konsekvensene.

– Inngrepet tok rundt en time. Etterpå banket det i rumpa, som om den var blitt stukket av en veps, bare at det var hundre ganger verre, sier hun.

Etter operasjonen på hotellrommet ble hun bedt om å ligge lenge på magen. Deretter ble hun sendt hjem med beskjed om å massere rumpa de neste 48 timene for å unngå at silikonen ble hard.

Hun ble svært fornøyd med resultatet, og opprettet en Instagram-side hvor hun mer enn gjerne viste frem den nye bakdelen sin.

Kunne ikke sitte

To år senere begynte rumpa å bli rød og fylt med vonde kuler. Plutselig klarte hun ikke å sitte mer i et par timer før det begynte å gjøre vondt i baken.

Hun ble etter hvert desperat etter å få ut silikonen, og fant til slutt en lege i Florida som kunne fjerne det for 130.000 kroner.

Sophie Elise: – Det er åpenbart at jeg har operert rumpa:

Jenelle endte opp i TV-programmet «The Doctors», som betalte for operasjonen mot at de fikk filme det hele.

Operasjonen på den private klinikken skulle ta to timer, men det tok kirurgen hele seks timer å få ut all silikonen.

Jenelle mistet store mengder blod under operasjonen, og var nær ved å miste livet.

Dagen etter ble hun sendt til akuttavdelingen på et nærliggende sykehus, hvor hun måtte få blodoverføring i tre dager.

Det tok henne flere uker å komme seg på beina igjen.

– Å reise seg fra senga var ren tortur. Mannen min, som ikke har noen erfaring med slikt, fjernet plastrene, renset sårene og plastret meg igjen. Dette gjorde han to ganger om dagen, og det tok 30 minutter hver gang, sier hun.

UTEN SILIKON: Jenelle viser frem kroppen etter å ha fjernet silikonen. Foto: Jenelle Salazar Butler/Instagram
UTEN SILIKON: Jenelle viser frem kroppen etter å ha fjernet silikonen. Foto: Jenelle Salazar Butler/Instagram

Verre enn å føde

Jenelle sammenligner smerten med å føde.

– Det er det vondeste jeg har opplevd. Jeg har født tre barn og hatt ett keisersnitt, men dette er det vondeste jeg har opplevd, sier hun til Insider.

Hun angrer på at hun la seg under kniven.

– Min opprinnelige rumpe var mye bedre enn den jeg har nå. Hvis jeg bare hadde omfavnet formene mine dengang, hadde jeg ikke risikert livet mitt. Jeg bare håper at andre kvinner unngår å ta det samme dumme valget, sier hun til Cosmopolitan.

Og:

– Det er latterlig hva vi gjør når vi ikke elsker oss selv.