Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foran onsdagens kvartfinaleduell mellom Liverpool og Manchester City gikk det en kule varmt for deler av Liverpool-fansen.

De angrep spillerbussen til Manchester City da den ankom Anfield med både røykbomber og fyrverkeri.

I tillegg skal flere fans ha kastet ulike gjenstander på bussen, noe som førte til at frontruten på bussen ble knust, skriver The Daily Mail.

Episoden skjedde over to timer før kampstart.

Oppgitt og frustrert Guardiola
Manchester City-manager Pep Guardiola reagerer kraftig på oppførselen deler av Liverpool-fansen viste da spillerbussen ankom utenfor Anfield.

– Vi husker alle hva som skjedde med Dortmund-bussen, men heldigvis har Jürgen Klopp beklaget på vegne av Liverpool, sa blant annet Guardiola i et intervju vist på Viasat før kampstart.

ANGREPET: Manchester Citys spillerbuss ble angrepet av Liverpool-fans før kampstart.
ANGREPET: Manchester Citys spillerbuss ble angrepet av Liverpool-fans før kampstart. Foto: Carl Recine

– Takk for at Jürgen sa unnskyld. Vi forventet ikke dette, jeg forventet ikke dette. Jeg vet at dette ikke er Liverpool. Historien til denne klubben er større enn fem til ti personer. Forhåpentligvis vil det aldri skje igjen, sa City-sjefen.

ANGREPET: Citys spillerbuss.
ANGREPET: Citys spillerbuss. Foto: Carl Recine

Liverpools manager Jürgen Klopp var oppgitt over fansens oppførsel.

– Jeg kan virkelig ikke forstå det. Vi gjorde alt vi kunne for å hindre en slik situasjon. På vegne av Liverpool FC vil jeg på det sterkeste be om unnskyldning, sa Klopp i kampintervjuet før avspark.

Ifølge BBC ble ingen på bussen skadd i hendelsen, men politiet opplyser at to polititjenestemenn pådro seg skader.

– Heldigvis ble ingen på bussen skadet, men to av våre polititjenestemenn pådro seg skader da gjenstander ble kastet mot bussen, opplyser politiet i Merseyside i en pressemelding.

Bussen var så ødelagt at Manchester City måtte hente inn en ny buss for å frakte spillerne hjem etter onsdagens kamp.

ANGREPET: Citys spillerbuss ble angrepet før kampstart.
ANGREPET: Citys spillerbuss ble angrepet før kampstart. Foto: Carl Recine

Liverpool fordømmer fansens oppførsel
I en pressemelding på Liverpools hjemmeside fordømmer klubben fansens oppførsel.

– Klubben vil på det sterkeste fordømme de scenene vi så før vår Champions League-kvartfinale, som resulterte i materielle skader på Manchester Citys buss ved ankomsten til Anfield. Vi beklager på det sterkeste til Pep Guardiola, hans spillere, trenerteam og andre representanter for hendelsen. Oppførselen til noen enkeltindivider er totalt uakseptabel og klubben vil samarbeide med politimyndighetene for å identifisere de ansvarlige. Vår prioritet er nå å få alle fakta på bordet og tilby all støtte som er nødvendig til Manchester City, skriver Liverpool i en pressemelding.