To personer skutt i leilighet på Fjellhamar

Fjellhamar (TV 2): En mann og en kvinne er skutt i en leilighet på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet mistenker at det dreier seg om et gjengoppgjør.

Store politistyrker jobber ved åstedet natt til onsdag. Ved 03-tiden ankom kriminalteknikere. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2
Store politistyrker jobber ved åstedet natt til onsdag. Ved 03-tiden ankom kriminalteknikere. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2

Like før klokken ett i natt ble politiet varslet av en politimann som bor like i nærheten av åstedet. Han hadde hørt skuddsalver og observert en sort bil kjøre fra stedet i høy hastighet.

Like etterpå tikket en rekke meldinger om skyting inn til operasjonssentralen til politiet.

Bilder fra stedet viser flere synlige kulehull i vinduet til leiligheten i første etasje. Politiets innsatsleder, Knut Hammer, opplyser at skuddene er avfyrt på kloss hold på utsiden av leiligheten.

– Vi var raskt på stedet. Da vi tok oss inn i leiligheten, fant vi to personer som var skutt. Familiemedlemmer drev da med førstehjelp, opplyser innsatsleder Knut Hammer til TV 2 på stedet.

– Vi har så langt funnet fem kulehull, sier Hammer til RB.

Sju personer i leiligheten

Det er en mann og en kvinne som er skutt. De behandles på sykehus, Tilstanden deres beskrives som alvorlig, men ikke livstruende.

– Dette er en alvorlig hendelse, og det er bare flaks at det gikk så bra som det gjorde, sier Hammer.

Det skal ha oppholdt seg totalt syv personer i leiligheten da skuddene ble løsnet. Seks voksne og ett barn.

INNSATSLEDER: Knut Hammer i Øst politidistrikt. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2
INNSATSLEDER: Knut Hammer i Øst politidistrikt. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2

Boligen ligger på bakkeplan i en lavblokk og gjerningspersonen har skutt utenfra og inn på kloss hold.

Til NTB opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt at de ikke har noen formening om hvor mange gjerningspersoner det dreier seg om.

Mulig gjengoppgjør

Store politistyrker har i natt jaktet på en sort sedan som ble sett kjørende i retning Oslo. Det kan muligens være en Mercedes.

– Vi har stoppet mange biler og hatt en pågående innsats, men foreløpig har vi ikke pågrepet noen, sier Hammer.

Operasjonsleder Terje Skaftnes sier til NTB at politiet mistenker at hendelsen kan være en del av et gjengoppgjør, men at det er for tidlig å konkludere.

– Ja, ut fra måten dette er gjort på. Det kan være at personene har stått utenfor og skutt inn, og da er det grunn til å tro at det er noe som har skjedd i forkant, sier Skaftnes til NTB.

En rekke vitner er avhørt, og ved 3-tiden ankom kriminalteknikerne åstedet for å sikre spor.