Spektakulære rekord-Ronaldo senket Juventus

Ronaldos 2-0-scoring var så spektakulær at selv Juventus-fansen måtte applaudere.

Juventus – Real Madrid 0-3:

Ti måneder etter at Real Madrid møtte Juventus i Champions League-finalen viste Cristiano Ronaldo og den spanske gigantklubben at de fortsatt er mye bedre enn italienerne.

Først sendte Ronaldo Real Madrid i ledelsen 1-0 etter tre minutter, før han ordnet 2-0-seier etter en helt spektakulært brassescoring i det 63. minutt.

Se Ronaldos elleville brassescoring i Sportsnyhetene øverst!

Marcelo satte inn Real Madrids 3-0-scoring 20 minutter før slutt.

Ifølge Viasat hoppet Ronaldo 2,4 meter opp i luften med foten da han scoret på sitt spektakulære brassespark.

– Jeg kan ikke huske å ha sett en bedre scoring. En sensasjonell fulltreffer. Ronaldo ble buet på i første omgang, men han scoret et mål i den ypperste verdensklasse da han satte inn 2-0. Alle rundt oss, til og med Juventus-fansen, applauderte den scoringen. Den tok pusten ut av deg, og jeg kan ikke huske å ha sett et bedre brassespark, sa BBC-ekspert Pat Nevin etter Ronaldos spinnville 2-0-scoring.

– Jeg mener at Ronaldo aldri har scoret et bedre mål enn det mot Juventus. Teknikken han viste i det brassesparket er bare så vanskelig å gjennomføre, sa ekspertkollega John Bennett på BBC Radio 5 live.

– Det er bare et fåtall av oss som kan gjøre det, twitret Peter Crouch humoristisk etter Ronaldos scoring.

De to fulltrefferne sendte Ronaldo opp på 23. mål på sine 12. siste kamper. Han ble også den første som har scoret i samtlige runder i Champions League i én sesong etter sine fulltreffere mot Juventus. 1-0-scoringen, som kom etter to minutter og 47 sekunder, var det raskeste av de samtlige 119 Ronaldo har scoret totalt i turneringen.

Totalt har han scoret 15 mål på ti kamper i Champions League denne sesongen.

Portugiseren har også scoret 21 mål samlet i kvartfinalene i Europas gjeveste klubbturnering – like mange som Juventus totalt har scoret i kvartfinalen totalt, ifølge Opta.

Totalt har Ronaldo denne sesongen scoret 38 mål i alle turneringer.

– Cristiano er i fantastisk form. La oss håpe han fortsetter som dette ut sesongen, sa Real-kaptein Sergio Ramos etter den sterke borteseieren.

Ronaldo scoret igjen
Det tok bare Real Madrid drøye to minutter før de tok ledelsen i Italia.

Isco fant Ronaldo med en pasning inn i feltet, som elegant sendte Real Madrid i ledelsen med et skudd i lengste hjørnet. Det var Ronaldos 22. mål på sine 12 siste kamper totalt hittil i 2018.

Med scoringen ble Ronaldo samtidig den første spilleren noensinne som har scoret i ti Champions League-kamper på rad. Superportugiseren har også scoret scoret totalt seks mål alene mot Juventus i Europas gjeveste klubbturnering.

Og siden overgangen til Real Madrid i 2009 har Ronaldo totalt scoret utrolige 445 mål i alle turneringer for den spanske gigantklubben.

Navas stengte buret
Juventus skapte en rekke sjanser til å utligne, men Navas stod som en levende vegg i Real Madrid-målet, og spanjolene kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Etter pause fortsatte Juventus å skape sjanser.

Men så dukket Cristiano Ronaldo opp igjen.

I det 63. minutt viste portugiseren sine ekstreme kvaliteter og brassesparket spektakulært inn 2-0-ledelse for Real Madrid. På tribunen applauderte til og med Juventus-fansen. Og 20 minutter før avgjorde Marcelo alt da han satte inn 3-0 for Real Madrid etter playstation-fotball.

Deretter la Real Madrid seg kontrollert i forsvar, og kunne cruise inn til en solid 3-0-seier takket være Ronaldos praktscoringer og Marcelos fulltreffer.

Dybala utvist
For å gjøre oppgaven med å tilbake i kampen umulig, klarte Juve-stjernen Paulo Dybala å bli utvist like etter.

De to gule kortene var helt meningsløse. Før pause hadde argentineren forsøkt å filme seg til straffe. Det endte med et pinlig og korrekt gult kort.

Juventus hadde ikke tapt på hjemmebane i europacupsammenheng siden april 2013.

Zidane mot gamle kjente
For Real Madrid-trener Zinédine Zidane var tirsdagens møte spesielt. Han spilte for Juventus fra 1996 til 2001. Franskmannen vil ikke utelukke at han en dag trener Torino-klubben.

– Manager i Juventus en gang i framtiden? Du skal aldri si aldri, men jeg er veldig fornøyd der jeg er nå, sa Zidane før det første kvartfinalemøtet.

Juventus og Real Madrid møttes for 20. gang i Europa. Real Madrid står med ti seirer, Juve åtte. Bare Bayern München og Real Madrid (24 kamper) har møttes oftere.

Juve-målvakt Buffon spilte sin 116. kamp i Champions League. Han har holdt nullen i 49 kamper, men tirsdag måtte keeperlegenden se seg fullstendig overskygget av portugisisk magi.

Slik startet lagene:

Juventus (3-4-1-2): Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Sandro, Pjanic, Khedira, Alves - Dybala - Mandzukic, Higuain

Real Madrid (4-3-3): K.Navas - Carvajal, Varane, S.Ramos, Marcelo - Casemiro - Kroos, Modric - Isco - Benzema, C.Ronaldo

Dommer: Cüneyt Cakir, Tyrkia