Heerenveen bekrefter at Ødegaard har pådratt seg brudd i foten

Hereenveen bekrefter at Martin Ødegaard har pådratt seg et brudd i foten. Ifølge nederlandsk avis kan nordmannen miste resten av fotballsesongen i Nederland.

Undersøkelser på sykehuset tirsdag ettermiddag bekreftet at Martin Ødegaard har pådratt seg et brudd i foten.

Det bekrefter Heerenveen i en pressemelding. Klubbens trener Jurgen Streppel opplyser at Ødegaard har pådratt seg et metatarsbrudd, et brudd i mellomfotsbenet.

Se hvordan Ødegaard pådro seg skaden i Sportsnyhetene øverst!

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener skaden ikke er i nærheten av å være en krise for Ødegaard.

– Hvis ikke Heerenveen kommer blant de syv beste i ligaen blir de ikke med i playoff, og da er det ikke lenge igjen av sesongen uansett. Han mister et par kamper, men dette er ingen krise for Ødegaard, slår Mathisen fast overfor TV 2 Sporten.

Han frykter ikke skaden ødelegger mye for Ødegaards sjanser til å komme med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til sommeren.

– Nå får han muligheten til å trene andre ting, og så er jeg helt sikker på at vi får se en forbedret Ødegaard i neste sesong. Nations League spilles jo ikke før til høsten, men Lagerbäck skulle nok gjerne hatt med i treningskampene som kommer til sommeren, poengterer Mathisen, og legger til:

– Det gjenstår å se hvor fort han er tilbake, men vi får håpe at det går så fort som mulig. Uten at jeg er lege, så er nok dette en skade han kommer seg tilbake fra uten at han skal bli satt noe særlig tilbake, mener eksperten.

Hevder sesongen er over
​​Avisen Leeuwarder Courant, som Aftenposten referer til, hevder «det er sikkert» at sesongen er over for nordmannen.

Heerenveen bekreftet tirsdag kveld at Ødegaard har pådratt seg et brudd i et mellomfotsbein, men klubben skriver ingenting om hvor lenge drammenseren er ute av spill.

Ødegaard skal ha forlatt Heerenveen på krykker mandag kveld. Ifølge den nederlandske avisen skal lagkamerat Arber Zeneli ha brukt mer enn to måneder på å bli frisk etter en lignende skade.

Ødegaard klarte ikke å fortsette etter å ha fått en smell i foten etter 60 minutter mot Heracles søndag. Unggutten prøvde å fortsette kampen, men måtte gi tapt og haltet av banen etter å ha holdt seg til vristen.

Skadd tidligere
Tidligere denne sesongen måtte Ødegaard ha en kamppause på halvannen måned. Grunnen var et brudd i den ene vristen.

Ødegaard har spilt fast på utlån i Heerenveen, men det er uklart hvor den Real Madrid-eide spilleren skal i aksjon til høsten.

– Det vet jeg ikke, for å være ærlig. Jeg har fokus på Heerenveen ut sesongen, så får vi ta en evaluering til sommeren og se hvor jeg havner. Akkurat nå har jeg ikke peiling, sa Ødegaard til NTB under landslagssamlingen i mars.

Landskamp i fare
Unggutten var nylig en del av landslagstroppen til Lars Lagerbäck og fikk spilletid mot både Australia og Albania. Den offensive midtbanespilleren kom inn på benken i første kamp på hjemmebane, mens han spilte fra start i den siste bortekampen.

Det var kun annen og tredje gang Ødegaard fikk spilletid under Lagerbäck. Han startet også mot Makedonia i november.

Neste landskamp er mot Island om to måneder. Det kan holde hardt for Ødegaard.

(©NTB)