GJENFORENT: Kang Ying (høyre) og moren Liu Dengying ble endelig gjenforent på Chengdu flyplass 3. april. Kang Ying forsvant fra familien for over 24 år siden.
GJENFORENT: Kang Ying (høyre) og moren Liu Dengying ble endelig gjenforent på Chengdu flyplass 3. april. Kang Ying forsvant fra familien for over 24 år siden. Foto: AFP PHOTO / China OUT

Fant igjen savnet datter etter 24 år

Et kinesisk ektepar har funnet den savnede datteren sin etter at hun forsvant sporløst for over to tiår siden, bare tre år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hele verden fortalte meg at jeg ikke hadde en mor, men jeg har det, sa datteren gråtvalt etter gjenforeningen med sin hittil ukjente familie.

Den nå 27 år gamle kvinnen ble gjenforent med foreldrene sine tirsdag 3. april, skriver The Telegraph.

Forsvant sporløst

Da Wang Qifeng var bare tre år gammel forsvant hun sporløst fra gatene i byen Chengdu, som er hovedstaden i den vestlige provinsen Sichuan i Kina.

I 1994 eide faren Wang Mingqing og moren Liu Dengying en fruktbod i veikanten av den travle byen, og Qifeng var med foreldrene på jobb.

På en spesielt travel dag gikk faren til en fruktbod i nærheten for å hente vekslepenger for en kunde, og det var da treåringen vandret avgårde.

Det var siste gang foreldrene så datteren sin – før i går, 24 år senere.

Ga aldri opp

I de kommende årene forlot aldri Wang og Liu byen Chedong, i tilfelle de skulle finne datteren på gaten, skriver BBC.

Foreldrene til Qifeng ga aldri opp håpet, og brukte de neste 24 årene på å lete etter sin forsvunne datter. De første årene gikk de gatelangs i byen og ropte datterens navn til langt på kveld.

Senere publiserte de utallige annonser i aviser og på nett, i tillegg til å lete i savnet-registre og melde fra til lokalt politi.

I 2015 bestemte Wang seg for å bli sjåfør i det Über-lignende selskapet Didi Chuxing, med håp om å en dag få datteren som passasjer.

– Mitt største ønske akkurat nå, er at datteren min en dag skal sette seg inn i bilen min og rope «pappa!», sa Wang den gangen.

Faren plasserte et stort skilt i bakruta med et ønske om informasjon om datteren og delte ut flygere til alle passasjerene han ga skyss til.

– Jeg har hatt 4839 forespørsler om kjøreturer siden jeg ble sjåfør. De siste to årene har jeg bare ventet på én passasjer – min savnede datter, sa Wang til China Daily i fjor.

I tillegg til Qifeng har paret to barn, en datter og en sønn. I mangel på bilder av den savnede datteren, brukte Wang bilder av sin andre datter på savnet-plakater.

Den unike tilnærmelsen i søket etter sitt forsvunne barn skapte mye medieoppmerksomhet i Kina.

Gjennombrudd med tegning

Familiens søken hadde også politiets oppmerksomhet. De fant flere kvinner som kunne være Wangs datter. Kidnapping av barn er dessverre et stort problem i Kina, og flere kvinner meldte seg som Wangs mulige datter.

DNA-tester utelukket derimot alle de potensielle døtrene.

Gjennombruddet kom i fjor, da en skissetegner bestemte seg for å hjelpe familien i søket etter datteren. Tegneren lagde et bilde av hvordan Qifeng muligens kunne se ut i dag, og skissen gikk sin seiersgang på nett.

En kvinne bosatt på andre siden av landet ved navn Kang Ying så skissen. Hun ble overveldet over hvor mye den lignet henne selv, og kontaktet Wang.

Ying fortalte Wang at hun delte flere likhetstrekk med datteren som forsvant for 24 år siden. Blant annet har hun et arr i pannen i likhet med hans datter, og at også hun hadde en tendens til å bli kvalm når hun gråt.

Etter samtalen med Wang sendte kvinnen straks en DNA-prøve til lokalt politi.

TÅREVÅTT: Den nå 27 år gamle kvinnen var bare tre år da hun forsvant fra foreldrenes fruktbod. Her møtes de i en tårevåt gjenforening 24 år etter.
TÅREVÅTT: Den nå 27 år gamle kvinnen var bare tre år da hun forsvant fra foreldrenes fruktbod. Her møtes de i en tårevåt gjenforening 24 år etter. Foto: AFP PHOTO / China OUT

– Mamma, pappa, jeg har kommet hjem!

Ying ble adoptert av en familie bosatt 20 kilometer unna byen hvor Wang og hans familie mistet sin datter to tiår tidligere. Adoptivfamilien forteller at jenta ble funnet vandrende gatelangs i Chedong.

Søndag fikk kvinnen nå kalt Kang Ying tilbake DNA-testene fra politiet, som bekreftet at hun er Wangs datter.

Umiddelbart bestilte hun flybilletter sammen med mannen sin, og sine to barn, for å møte sin biologiske familie.

To dager etter, tirsdag 3. april, kunne Wang og Liu lykkelig ta i mot sin savnede datter på flyplassen i Chedong.

– Fra nå av er pappa her – du trenger ikke bekymre deg for noe – pappa hjelper deg, sa en tårevåt Wang etter familiens gjenforening foran lokale medier.