NY JOBB: Sylvi Listhaug har fått ny jobb i Stortingets helse- og omsorgskomite Foto: Larsen, Håkon Mosvold
NY JOBB: Sylvi Listhaug har fått ny jobb i Stortingets helse- og omsorgskomite Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Sylvi Listhaug inn i Stortingets helse- og omsorgskomité

Sylvi Listhaug (Frp) går inn i Stortingets helse- og omsorgskomité, bekrefter partiet i en pressemelding.

Sylvi Listhaug (40) er tilbake som stortingsrepresentant etter at hun før påske trakk seg som justisminister.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Bård Hoksrud i helse- og omsorgskomiteen, sier Listhaug.

Listhaug vender tilbake til et politikkområde hun har lang erfaring fra. 40-åringen var byråd i Oslo med ansvar for pleie- og omsorgstjenesten, sosialtjenesten, rusomsorg og barnevern fra 2006 til 2011.

– Som justisminister har du hatt ansvar for et svært konfliktfylt politisk område. Er du nå glad for at du nå skal jobbe i helse og omsorgskomiteen?

– Jeg kommer fortsatt til å være engasjert i innvandring og integrering fremover fordi det er et av de viktigste spørsmålene for Norge, hvilket samfiunn vi skal være om 20-30 år. Men helse og omsorg er også viktig, for det handler om hvilken livskvalitet de eldre og sjuke skal ha og hvilken hjelp de skal få. Det gleder jeg meg å bruke mye tid på, sier Listhaug til TV 2.

Lederen av Frps valgkomité på Stortinget, Morten Wold, sier at det var enkelt å finne plass til Listhaug i helse- og omsorgskomiteen, siden det var dit hun selv ønsket seg.

– Listhaug og Hoksrud vil sammen gjøre at Frp tar et enda større eierskap på helseområdet, mener Wold. Hoksrud sier til Dagbladet at det blir «fantastisk å få Sylvis politiske kraft» inn i partiets stortingsgruppe.

Listhaug trakk seg som justisminister 20. mars. Hun mistet stortingsflertallets tillit etter at hun la ut en status på Facebook der hun påsto at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».