Spicy og solgul linsesuppe

Wenches linsesuppe med gulrot, søtpotet, ingefær, chili og appelsin.

Dette trenger du:

  • 250 g røde linser
  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss olje
  • 5-6 gulrøtter evt. 3-4 gulrøtter og 1 søtpotet
  • 1-2 ts eller 1 ss finrevet/finhakket frisk ingefær (1 ss sterk)
  • 1 ss malt spisskummen
  • Evt. litt kajennepepper
  • Salt og pepper
  • Saft av appelsin, lime eller sitron
  • Ca. 1 ½ l kyllingkraft, grønnsakskraft eller vann tilsatt buljong
  • Evt. Crème Fraîche

Slik gjør du:

Skyll linsene under rennende kaldt vann, brukt en sikt.

Rens og finhakk løk, hvitløk og ingefær og del gulrøtter i skiver/biter.

Varm opp olje i en kasserolle, surr løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett spisskummen, ingefær, linser og gulrøtter og la det surre et par minutter før kraften tilsettes. Kok opp og la småkoke til grønnsaker og linser er møre. Ca. 20-30 min.

Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med appelsin, lime eller sitron, salt, pepper evt. mer kajennepepper eller chilipulver og spisskummen.

Ønsker du en mer mettende rett, tilsett strimler av brunet kyllingfilet og evt. litt fyldig kokosmelk (for laktosefritt) eller Crème Fraîche.

PÅSKEGUL: Denne solgule linsesuppen kan lages med rester fra påskeferien.
PÅSKEGUL: Denne solgule linsesuppen kan lages med rester fra påskeferien.