Bettan hyller Lill Babs:
– Hun tenkte på alle rundt seg

Den svenske artisten døde i dag og ble 80 år gammel. Nå hylles hun av sin kollega og nære venn Elisabeth Andreassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske folkekjære artisten Lill-Babs er død. Hun døde tirsdag formiddag, bekrefter døtrene hennes Monica Svensson, Malin Berghagen og Kristin Kaspersen på Instagram.

– Vår elskede mamma, søster, mormor og tante har nå sovnet inn stille etter en kort tids sykdom. Hennes hjerte har slått mange skjønne slag for publikummet, familien, kollegaene og vennene men nå får det hvile, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

Kreftsyk

Lill-Babs ble nylig lagt inn på sykehus for akutt hjertesvikt. Der ble det oppdaget at artisten var kreftsyk, skriver Expressen.

– Familien har vært rundt mamma hver dag siden hun kom til sykehuset og hun sovnet inn stille i dag på formiddagen, skriver døtrene på Instagram.

Det var den 5. mars Lill-Babs ble innlagt på sykehus etter å ha blitt rammet av akutt hjertesvikt. På sykehuset ble det oppdaget at hun var kreftsyk.

Barbro «Lill-Babs» Svensson fylte 80 år den 9. mars. Men på grunn av hjertesvikt og sykehusinnleggelse ble den planlagte 80-års feiringen kansellert.

ALLSANG PÅ SKANSEN: Lill-Babs har en rekke ganger opptredt i programmet Allsang på Skansen på SVT. Her er hun sammen med Sanna Nielsen, august, 2016. Foto: Stella Pictures
ALLSANG PÅ SKANSEN: Lill-Babs har en rekke ganger opptredt i programmet Allsang på Skansen på SVT. Her er hun sammen med Sanna Nielsen, august, 2016. Foto: Stella Pictures

Lill Babs etterlater seg tre døtre, Monica Svensson, født 1955, Malin Berghagen, født 1966 og Kristin Kaspersen, født 1969.

Bettan og Lill-Babs

En som kjenner Lill-Babs godt her i Norge er Elisabeth «Bettan» Andreassen.

– Hun var selve hjerte i Sveriges artistverden, en fin venn og en fantastisk artist, og verdens fineste menneske. Hun tenkte aldri på seg selv og viste en stor omsorg for alle rundt seg. Da vi var på turné var hun veldig omsorgsfull med alle. Vi hadde lunch senest i fjor høst og jeg var i bursdagen hennes i fjor, sier en beveget Elisabeth Andreassen til TV 2.

Bettan og Lill-Babs stod sammen på scenen for noen år tilbake i showet Digilo i Sverige og de har kjent hverandre godt siden 80-tallet.

Wenche Myhre

En annen norsk artist som kjenner Lill-Babs godt er Wenche Myhre. De to har opptredt sammen en rekke ganger og var gode venninner.

– Jeg har kjent henne hele mitt liv og vi turnerte sammen da jeg var 16 år gammel. Det som står igjen for meg nå som hun er borte er hennes kjærlighet til omgivelsene, hun var helt utrolig til å bry deg om andre. Vi jobbet sammen med jevne mellomrom og jeg sitter igjen med bare gode minner, sier Wenche Myhre til TV 2.

Innholdsrik karriere

Lill-Babs ble føft i Järvsjø i 1938 og har siden 50-tallet vært en av Sveriges mest elskede artister. Hun debuterte på scenen I Bal Palais i Stockholm i januar, 1954, bare 15 år gammel og hun var i rampelyset i 65 år.

NORGESVENN: Lill-Babs opptrer på NRK i programmet «TV9» med programleder Ragnar Baartvedt, oktober, 1969. Foto: Ivar Aaserud, Scanpix
NORGESVENN: Lill-Babs opptrer på NRK i programmet «TV9» med programleder Ragnar Baartvedt, oktober, 1969. Foto: Ivar Aaserud, Scanpix

Det var Simon Brehm, legendarisk manager som oppdaget henne etter en opptreden i radioprogrammet «Morgenkvisten».

En av hennes mest klassiske hits «Är du kär i mig ännu Klas-Göran», ble utgitt i 1959. Lill-Babs første filmrolle var i Gunnar Höglunds «Suss gott» fra 1965. En rekke filmroller fulgte på 50 og 60 tallet.

BRYLLUP: Lill-Babs gifter seg med Kjell Kaspersen i Oslo, mars, 1969. Foto: Scanpix
BRYLLUP: Lill-Babs gifter seg med Kjell Kaspersen i Oslo, mars, 1969. Foto: Scanpix

Norsk mann

Fra 1969 til 1973 var Lill-Babs gift med den tidligere norske fotballspilleren og keeperlegenden Kjell Kaspersen. De fikk datteren Kristin sammen i 1969, men gikk hvert til sitt i 1973.

De har i alle år hatt en god relasjon, noe Kjell Kaspersen bekreftet til Expressen i et intervju i 2017.

– Vi har en god relasjon til hverandre og er gode venner, sa Kaspersen.