Elever raser – tvinges til å gå med gjennomsiktige sekker etter Parkland-massakren

REAGERER: Reaksjonene lot ikke vente på seg da elevene på Marjory Stoneman Douglas High School nå må gå med gjennomsiktige skolesekker.
REAGERER: Reaksjonene lot ikke vente på seg da elevene på Marjory Stoneman Douglas High School nå må gå med gjennomsiktige skolesekker. Foto: Skjermbilder / Twitter
Gjennomsiktige ryggsekker er ment å øke sikkerheten ved skolen hvor 17 ble drept, men mange elever reagerer sterkt på tiltaket.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14. februar ble 17 drept ved Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida. Det var 19 år gamle Nikolas Cruz, en tidligere elev, som sto bak angrepet.

Nå har skolens ledelse bestemt seg for å stramme inn sikkerheten.

Et av tiltakene er at alle skolens 3300 elever må bære gjennomsiktige skolesekker.

Kraftige reaksjoner

Dette får mange av elevene til å reagere.

Kyrah Simon, elev ved skolen, skriver på Twitter at de gjennomsiktige skolesekkene ikke kommer til å oppnå noe som helst.

– Alt i sekken kommer ikke til å være synlig, og det er umulig å overvåke innholdet i over 3000 skolesekker. Det er flott å vite at det er dette samfunnet velger å bruke ressursene sine på, skriver hun.

Emma González har vært én av de mest fremtredende ungdommene i debatten etter skoleskytingen i Florida. Hun skriver at de som sitter med makten fortsetter å ta feil valg.

– Uansett hvor mange ganger vi prøver å få politikerne til å høre på oss, kommer det alltid til å være en produsent av skolesekker som sier; de trenger gjennomsiktige skolesekker, null problem - det fikser vi, skriver Gonzáles med en tydelig ironisk tone.

Etterlyser tiltak

På Twitter er det flere som etterlyser ordentlige tiltak. En bruker som kaller seg «Orlando Ribbons» skriver at det snart er to år siden 49 mennesker ble skutt og drept ved nattklubben Pulse i Orlando.

– Hva har kongressen gjort med våpenkontrollen siden det? Ingenting har endret seg, bortsett fra at én skole i Florida har fått gjennomsiktige skolesekker. Er det alt vi får? Vi kan gjøre bedre enn dette, skriver brukeren.

Angrep på privatlivets fred

Flere av elevene mener også at de gjennomsiktige skolesekkene gjør at privatlivet deres blir invadert.

– Vi prøver å leve med tapet av våre venner, og nå mister vi også privatlivet vårt. Skolen min var et sted hvor alle hadde det bra. Det var et hjem borte fra hjemmet. Nå er det hjemmet blitt ødelagt, sier tredjeårselev Kai Koerber til CNN.

Sammen med medelevene har han festet en oransje prislapp til sekken, med prisen 1,05 dollar. Dette er et spark til Floridas senator Marco Rubio og National Rifle Association (NRA).

– Vi har tatt den summen Rubio får fra NRA og delte den på hver student i delstaten Florida. Det er 1,05 amerikanske dollar (8,30 kroner) hver av oss er verdt, sier Lauren Hogg, som går i første klasse ved skolen.

Metalldetektor

Koeber sier at elevene nekter å la seg redusere til å være dollar eller cent. Selv hadde han foretrukket metalldetektorer for å øke sikkerheten.

– Bare sett inn et system som virker, på samme måte som man har på flyplasser eller i rettsbygninger. Det er ille at jenter ikke kan få ha sine sanitærprodukter i fred, og sekkene er så dårlig kvalitet at de ikke kommer til å vare en uke en gang, når man fyller de med bøker.

Ifølge CNN vurderer skolens ledelse å sette opp metalldektorer.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook