Avslutter søk etter savnet fisker

71 år gamle Jahn Løversen, bosatt i Arendal, er fortsatt savnet etter at båten hans ble funnet stående på grunn utenfor Tromøya mandag. Nå antas mannen som omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mandag kveld at politiet gikk ut med meldingen om at en mann var savnet i Arendal i Aust-Agder. Luftambulanse, Sea King, redningsskøyte og politi ble satt inn i søket.

Båten til 71 år gamle Jahn Løversen ble funnet førerløs ved Tromøya.

– Mannen, som er hjemmehørende i Arendal, ble meldt savnet i ettermiddag, opplyser redningsleder Edvard Middelthon i HRS Sør-Norge til NTB.

Like før klokken 23.00 mandag kveld, opplyser redningsleder i Hovedredningssentralen, Edvard Middelthon til VG at de avslutter søket.

– Vi ser ikke håp om å finne savnede i sjøen i live, og jobber ut i fra en teori om at han har falt i sjøen rundt klokken 15.00. Funn på stedet støtter dette, sier Edvard Middelthon til VG.

Omfattende søk

Omtrent samtidig som mannen ble meldt savnet, ble båten hans funnet stående på grunn utenfor Tromøya, det sier Middelthon til NTB.

Kort tid etter at båten ble funnet, ble det slått fast at den savnede fiskeren ikke var i båten.

– Vi har nå iverksatt et omfattende søk, der luftambulanse, redningshelikopter, redningsskøyte og politi deltar. Søket vil fortsette utover kvelden, sier Middelthon.

Få opplysninger

Foreløpig har de få opplysninger å gå etter, og de vet ikke hva han var iført da han ble meldt savnet.

Det var hytteboer Gunnar Gustavsen som meldte fra om båten, skriver Agderposten.

– Det var en sjark, en fiskebåt. Det virket som om motoren gikk. Etter hvert begynte den å slå mot skjæret, sier han til avisen.

Publikum som har tips bes ta kontakt med politiet på telefon 02800.

(©NTB)