Vancouver Canucks-spillerne Henrik Sedin (t.v.) og tvillingbroren Daniel gir seg nå.
Vancouver Canucks-spillerne Henrik Sedin (t.v.) og tvillingbroren Daniel gir seg nå. Foto: Darryl Dyck

Legendariske hockey-tvillinger legger opp

Ishockeytvillingene Henrik og Daniel Sedin har besluttet å legge opp ved sesongslutt. De har fullført sin 17. sesong sammen i NHL-klubben Vancouver Canucks.

Det opplyser 37-åringene i et åpent brev til klubbens tilhengere, publisert på Vancouver Canucks' nettsted.

– Tiden er inne til å fokusere på våre familier og livet etter ishockey. Det er på tide å hjelpe barna med leksene hver kveld, til å være med i alle fødselsdagsfeiringer og å stå og se på under ishockey-, fotball- eller ridetrening i helgene. Det er tid for å sitte ved middagsbordet hver kveld, skriver brødrene.

Tvillingene fra Örnsköldsvik har fulgt hverandre hele karrieren. De startet karrieren i Modo og vant Guldpucken sammen i 1999. Samme år ble Daniel valgt som nummer to og Henrik som nummer tre av Vancouver i NHL-draftet, og tvillingene har spilt sammen der siden.

Unntaket er lockoutsesongen 2004-05, da de vendte hjem til Sverige og spilte for Modo. Deres statistikk er nesten jevngod.

Henrik har 1068 NHL-poeng på 1327 kamper, Daniel har 1038 poeng på 1303 kamper. Henrik ble poengkonge i NHL i 2009-10, mens Daniel ble poengkonge sesongen etter.

Sammen har de vunnet ett OL-gull, ett VM-gull og to VM-bronse. Daniel har dessuten et OL-sølv.

De spiller sin siste hjemmekamp mot Arizona Coyotes torsdag og sin siste NHL-kamp mot Oilers i Edmonton lørdag. Canucks kommer ikke til sluttspill.

(©NTB)