To mål av kapteinen i Ranheims drømmestart

Vikariende kaptein Kristoffer Løkberg viste vei med to scoringer da nyopprykkede Ranheim endelig fikk serieåpnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ranheim - Stabæk 4-1

Se målene øverst

Ranheim fikk sine to første kamper i Eliteserien utsatt. Seriedebuten på øverste nivå kom derfor hjemme mot Stabæk mandag.

Og Ranheim fikk virkelig en drømmestart på det etterlengtede oppholdet på øverste nivå. To mål hver av vikarkaptein Kristoffer Løkberg og kvalifiseringshelten Michael Karlsen, det siste fra straffemerket, ordnet tre poeng mot Stabæk i 4-1-seieren på hjemmebane.

– Det har kriblet i beina på dem i mange, mange måneder. Og så leverer de det der i første hjemmekamp. Det er bare å ta av seg hatten. Det er fantastisk å se på, sa Steffen Iversen i FotballXtra-studio.

Etter kampslutt spilte det seg ut fantastiske scener i Ranheim, der spillerne jublet og eldre menn på tribunen gråt.

– Det er derfor jeg elsker fotball, og det er derfor jeg elsker norsk fotball. En eldre herremann som sikkert har lagt ned sjelen sin i klubben. Tårene bare renner. Det viser hvor mye fotballen betyr. Hvem sier at ikke fotball er viktig? Det er kjempeviktig, sa Ole Martin Årst.

Ohi Omoijuanfo scoret sitt annet mål for sesongen da han reduserte til 1-3, men Stabæk klarte ikke komme tilbake og står med ett fattig poeng etter to seriekamper.

Sjokkåpning

Ranheim sjokkåpnet hjemme mot Stabæk. Om lag 30 sekunder tok det før første ball lå i nettet bak Mandé Sayouda. Kaptein for anledningen siden Mads Reginiussen er ute med skade, Kristoffer Løkberg, tuppet ballen i krysset fra 16 meter – akkurat som Cristiano Ronaldo i VM i 2002.

Samme mann la på til 2-0 etter 20 minutter da han utnyttet en svak klarering fra Steinar Strømnes.

I annen omgang bød Ranheim på sambafotball på eget kunstgress. Tønne hælflikket et innlegg tilbake i feltet til Karlsen på fem meter, og på førstetouchet plasserte den høyreiste spissen ballen sikkert i nettet etter 49 minutter.

Kun fire minutter senere viste Ohi Omoijuanfo hvorfor han scoret 17 mål forrige sesong. Daniel Granli tok seg tid og svingte ballen perfekt på hodet til spissen, som fikk forlenget ballen til å dale ned bak Even Barli i Ranheim-målet.

Straffespark

Gleden skulle imidlertid vise seg å bli kortvarig. Øyvind Storflor er en av kun tre spillere i Ranheims med eliteserieerfaring fra før, og den tidligere Rosenborg-helten var rutinert da han slengte seg inn mot en ball i duell med Andreas Hanche-Olsen i feltet. Storflor fikk en tå på ballen, før han gikk i bakken og dommer Tom Harald Hagen pekte sikkert på straffemerket.

Karlsen steg fram slik han gjorde i kvalifiseringskampene mot Sogndal som måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse, og spissen banket ballen med full kraft utakbart for Stabæks keeper.

– Nå må jeg fram med kuleramma. For en start på Eliteserie-sesongen, sa Jesper Mathisen etter 4-1-målet før timen var spilt.

– Dette viser at det er mange gode spillere i Obosligaen også, konstaterte Ole Martin Årst.

Det ble kampens siste mål i det som ble en drømmekveld for Ranheim.

(©NTB)