TRAVELT: Røde Kors har behandlet rekordmange mennesker denne påsken. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TRAVELT: Røde Kors har behandlet rekordmange mennesker denne påsken. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

travel påske for røde kors:

Rekordmange skader

Røde Kors' hjelpekorps har behandlet 987 skademeldinger i påsken. Det er det høyeste tallet siden de begynte å føre oversikt for ti år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er også tredje gang de siste ti årene at Røde Kors har behandlet mer enn 900 skademeldinger, viser oppsummerende tall fra organisasjonens påskesentral.

Doblet fra ifjor

Antallet er dobbelt så høyt som i fjor, da påsken kom sent og var stort sett snøfattig. I 2018 har det vært helt motsatt.

– Det har vært en ny rekord i henteoppdrag, som er en tredel av skadene. Godt vær i de største utfartsområdene gjør at det har vært noen færre leteaksjoner, forklarer nestleder Sven Bruun i Røde Kors Hjelpekorps.

To omkomne

Ifølge organisasjonen har hjelpekorpsene vært involvert i to alvorlige hendelser det siste døgnet. En person omkom i skred i Lofoten, det andre dødsfallet i skred i påskeuken i Nord-Norge, hvor skredfaren har vært stor i slutten av påsken.

Det var også en alpinulykke i Rogaland søndag ettermiddag med en ung jente, skriver Røde Kors.

Totalt har det vært 338 henteoppdrag, 26 søkeoppdrag og 12 oppdrag i forbindelse med skred i løpet av påsken, opplyser organisasjonen, som legger til at tallene kan øke utover kvelden ettersom alle mandagens oppdrag ikke er ferdig registrert.

Uheldige skiløpere

Også Norsk Folkehjelp melder at påsken har vært hektisk og dramatisk for mannskapene deres. De har hatt til sammen 95 oppdrag denne påsken, nesten en dobling sammenlignet med 2017.

– Skadene vi møter er i stor grad uheldige skiløpere som faller og skader seg i bein eller armer. Det kan være alt fra forstuinger til brudd, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen.

(©NTB)