APRILSNARR: Slik ser saken hos Sykepleien ut søndag morgen.
APRILSNARR: Slik ser saken hos Sykepleien ut søndag morgen. Foto: Faksimile / Sykepleien.no

Har du blitt lurt i dag? Her er årets aprilspøker

Skilandslagets gamle smøretrailer gjøres om til fødebuss, Oslo-politiet oppretter hundebæsj-patrulje i skiløypene og DNB søker folk til helt ny avdeling. Det er 1. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagbladet Sykepleien skriver søndag at «Nå kommer fødebussen».

De skriver at det er skilandslagets gamle smøretrailer som er bygget om, og som snart sendes ut på norske veier som verdens første ambulerende fødestue.

Ifølge artikkelen vil fødebussen være tilgjengelig via en app, der fødende kvinner kan se hvor den befinner seg til enhver tid. De understreker at dette er et godt tiltak i tråd med målsetningene i norske helsepolitikk om å nå folk der de er.

Fem kvinner kan føde på bussen samtidig, skrives det.

Har du sett en god aprilspøk? Tips oss her

Hundebæsj

Oslo-politiet tar tak i kritikken som de siste dagene har haglet mot hundeeiere i Oslo, etter at skiløpere har reagert på mye hundebæsj i løypene.

– På grunn av svært mange klager på at hundeeiere etterlater hundemøkk og «hundeposer» i byens skiløyper, til sjenanse for skiløpere, vil vi nå sette ut både uniformerte og sivile skipatruljer for å slå ned på dette. Slik tilgrising kan straffes med bøter på kr 6.000, skriver de på Twitter.

Til TV 2 opplyser Oslopolitiet at dette ikke er tilfellet, og at det hele er en spøk i forbindelse med 1. april.

Urban melkekartong

Tine kunne i dag lansere en ny julekartong som aprilspøk, etter at fjorårets motiv på melkekartongene skapte stor ståhei.

URBAN KARTONG: Rotter og duer skal prege årets julekartong... Eller? Foto: Tine
URBAN KARTONG: Rotter og duer skal prege årets julekartong... Eller? Foto: Tine

Flere var misfornøyde da en ulv fikk plass på fjorårets kartong. Den nye kartongen skal ha urbane dyr som rotter og duer. I tillegg byttes fjøsnissen ut med en hagegnom.

– Ny jobb?

DNB søker 1. april etter nye medarbeidere til avdelingen DNB logg inn, der de angivelig lager kombinasjonsordene som kommer opp på telefonen din når du logger deg inn på nettbanken.

– Så, har du et stort ordforråd og ønsker å jobbe i et ekspansivt miljø? Da vil vi høre fra deg, sier en mann navngitt som Arne Viken, titulert som personalansvarlig i DNB Logg inn, i en video lagt ut på DNBs Facebook-sider.

Mot matsvinn

Samtidig skriver Scandic Hotels i en pressemelding at de vil begynne å ta betalt fra gjester som ikke spiser opp maten sin ved frokosten på hotellet.

– Hver dag står våre kokker opp grytidlig for å lage Norges beste frokost til våre gjester. Mat laget med kjærlighet hører hjemme i magen og ikke i matavfallet, og derfor har vi nå besluttet å innføre dette som et strakstiltak, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Morten Malting.

Hotellet skriver dette er et viktig tiltak i kampen mot matsvinn.

Sinnataggen til Paris

Avisen Vårt Oslo skriver at Sinnataggen fjernes fra Frognerparken og stilles ut ved Louvre i Paris i sommer.

Det hele skal finansieres av økte bompengesatser i hovestaden, slik at folket selv finansierer utlånet.

– Da henvendelsen kom fra Louvre i fjor høst, var vi umiddelbart positive. Dette er en måte å presentere Vigeland og Oslo på, for et publikum som kanskje aldri ville ha funnet veien hit nord. Samtidig vil Sinnataggen være et lokkemiddel for å få enda flere turister til Norge, sier museumsleder ved Vigeland-museet, Jarle Strømodden, til avisen.

Kutter Wi-Fi

Ving Norge skriver i en pressemelding at de forbyr dataroaming og fjerner Wi-Fi ved alle sine familiehoteller.

Målet er å bedre nordmenns helse, skriver de, og sier de vil skjerm-avhengigheten til livs.

Kebabsaus-smak

Kondomeriet har også på sin blogg skrevet at de har lansert nye smaker på et av sine glidemiddel.

Det vil snart være tilgjengelig i smakene Guacamole, Hot Salsa og Kebabsaus.

For å bestille må du legge igjen en kommentar i slutten av blogginnlegget som omtaler de nye produktene.