Lewandowski med hat trick da Bayern ydmyket erkerivalen

Robert Lewandowski og Bayern München har så godt som sikret ligatittelen etter 6-0 mot Borussia Dortmund.

Thomas Müller, Robert Lewandowski og Franck Ribery feirer det første av mange mål mot Borussia Dortmund. Foto: Matthias Schrader

Bayern München-Borussia Dortmund 6-0

Nummer én mot nummer tre på tabellen er normalt sett tette, jevne og spennende oppgjør.

Det var ikke tilfelle i lørdagens Bundesliga-oppgjør mellom Bayern München og Borussia Dortmund.

Hjemmelaget, de suverene serielederne, lekte med gjestene i «Der Klassiker» og ga seg ikke før det stod 6-0 – etter tre mål fra Robert Lewandowski.

– Bayern er briljante. Det tredje målet er rett og slett verdensklasse, sier tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamman på Twitter.

– Det er latterlig hvor dårlig Dortmund er, skriver den tyske journalisten Raphael Honigstein.

Robert Lewandoski ga vertene ledelsen før det var gått fem minutter, og James doblet den før kvarteret var spilt.

Deretter sørget Thomas Müller, Lewandowski igjen og James for at stillingen til pause var 5-0.

Etter hvilen tok vertene foten av gassen, men seieren var selvsagt aldri truet.

Kort tid før slutt fullbyrdet imidlertid Lewandowski hat tricket da han satte inn 6-0.

Seriemesterskapet er så godt som i München-lagets lomme- Med seks kamper igjen av Bundesliga-sesongen leder Bayern 17 poeng foran Schalke. Dortmund er nå 21 poeng bak Bayern på tredjeplass og kan ikke ta igjen erkerivalene.

Nordtveit-opptur

Håvard Nordtveit spilte den siste halvtimen og fikk være med å feire tre mål da Hoffenheim knuste Köln 6-0 lørdag.

Nordtveit har fått svært begrenset spilletid i klubblaget de siste månedene, men sa til NTB under landslagssamlingen nylig at han følte at han ikke var langt unna mer tillit. Lørdag kom han inn for Benjamin Hübner på stillingen 3-0 i det 60. minutt.

Da hadde Serge Gnabry (2) og Mark Uth allerede gitt vertene en klar ledelse. Med Nordtveit på banen ble det nye scoringer ved Lukas Rupp, Uth og Steven Zuber.

Dermed kunne Hoffenheim feire sin største seier i Bundesliga noensinne. Uth, som er født i Köln, herjet med fødebyens menn og noterte to assist i tillegg til sine to mål.

Hoffenheim henger med i kampen om europacupspill og ligger på 7.-plass. Köln er nestjumbo med fem poeng opp til kvalifiseringsplass og har bare Hamburg (1-1 borte mot Stuttgart) bak seg.

Utsatte gullfesten

Schalke knuste Bayern Münchens håp om å sikre seriegullet allerede påskeaften da Freiburg ble slått 2-0. Daniel Caligiuri (straffe) og Guido Burgstaller scoret målene i 2. omgang da laget tok sin sjette strake seier.

Mellom de to målene pådro gjestenes Nils Petersen seg sitt annet gule kort og ble utvist.

Iver Fossum ble sittende på benken da Hannover tapte 2-3 hjemme mot fjerdeplasserte RB Leipzig. Svenske Emil Forsberg brøt fire måneders måltørke da han scoret for gjestene.

Willi Orban og Yussuf Poulsen scoret også for RB Leipzig.