krisemøte om isolerte bygder i finnmark:

– Vi har vært avstengt fra verden i snart én uke. Det begynner å tære på nå

Nordkapp kommune har innkalt til møte om situasjonen etter at stengte veier har gjort kommunen isolert i nesten ei uke. Fortsatt er det stor skredfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​​Rådmann i Nordkapp kommune, Raymond Robertsen, sier til TV 2 at det er mange mennesker i kommunen som begynner å bli slitne, etter at de har vært isolert i snart én uke på grunn av uvær.

– Vi har ansatte som har jobbet fem døgn i strekk. Vi har gjort en vurdering om vi klarer å opprettholde den kapasiteten vi har hatt frem til nå, sier Robertsen.

Rådmannen forteller at det slik situasjonen er nå, så klarer de seg et døgn til, før kommunen skal ta en ny vurdering om ekstra bemanning må hentes inn.

– Enn så lenge er situasjonen alvorlig, men ikke kritisk, sier han.

Men rådmannen innrømmer at tålmodigheten begynner å tære på etter fullstendig isolasjon i snart én uke. Spesielt helsearbeiderne som har jobbet døgnet rundt i fem døgn.

– Jeg er mest bekymret for at vi ikke skal få inn avløsning på helsepersonell. Vi vil vurdere å sette inn egen transport for å hente mannskap som sitter værfast på påskeferie. Da vil vi klare oss i noen dager til, sier Robertsen til TV 2.

Ifølge Varsom.no er det stor snøskredfare også lørdag på Finnmarkskysten, i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen og Tromsø. Den er ventet å gå ned ett nivå, til betydelig fare, søndag.

På Statens Vegvesen sine sider meldes det fortsatt om en rekke stengte veier. Totalt 16 veier er stengt fullstendig, og to strekninger har åpnet for kolonnekjøring.

(©NTB/TV 2)