PÅ RØD LØPER: Arnold Schwarzenegger på den røde løperen i november i fjor. FOTO: AFP / JOHN MACDOUGALL
PÅ RØD LØPER: Arnold Schwarzenegger på den røde løperen i november i fjor. FOTO: AFP / JOHN MACDOUGALL

Arnold Schwarzenegger etter hjerteoperasjon: – I'm back

Hollywood-stjerne og tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger har gjennomgått ny hjerteoperasjon. «I'm back», var hans første ord etter operasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hans første ord var faktisk «I'm back», så han er i godt humør, opplyser Schwarzeneggers talsmann Daniel Ketchell.

70 år gamle Schwarzenegger ble fredag innlagt på sykehus i Los Angeles for å bytte ut en pulmonalklaff som opprinnelig ble byttet ut i 1997 som følge av en medfødt hjertefeil.

– Utskiftingen i 1997 var aldri ment å være permanent, og den varte lenger enn antatt, så han valgte i går å bytte den ut, heter det i en uttalelse fra Ketchell.

Talsmannen opplyser at operasjonen var vellykket og at et legeteam sto klart hele tiden, «slik de ofte gjør under sånne omstendigheter».

Ifølge det amerikanske kjendisnettstedet TMZ utviklet skuespilleren komplikasjoner under operasjonen, slik at legene måtte akuttoperere på åpent hjerte. Uttalelsen til Ketchell bekrefter ikke opplysningene i artikkelen til kjendisnettstedet.

Arnold Schwarzenegger ble født i Østerrike. Han slo gjennom som kroppsbygger og fikk sitt første store filmgjennombrudd da han hadde hovedrollen i «Conan the Barbarian» i 1982. Hans famøse utsagn «I'll be back» stammer fra Terminator-filmene.

Schwartzenegger har også gjort karriere som politiker, og var guvernør i den amerikanske delstaten California fra 2003 til 2011.

NTB/TV 2