KINOSAL: Brannen som krevde 64 menneskeliv startet trolig i en kinosal i kjøpesenterbrannen.
KINOSAL: Brannen som krevde 64 menneskeliv startet trolig i en kinosal i kjøpesenterbrannen. Foto: Dmitry Serebryakov/AFP

Direktør pågrepet etter kjøpesenter-brann i Russland

Russiske myndigheter pågrep fredag en av lederne for selskapet som eier kjøpesenteret der 64 mennesker døde i en brann forrige helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for pågripelsen er at direktøren Julia Bogdanova ikke skal ha sørget for god nok brannsikkerhet på kjøpesenteret.

– Vår etterforskning viser at direktøren gjentatte ganger ble informert av sine underordnede om svakheter ved byggets brannsikkerhetssystem, heter det i en uttalelse fra den russiske etterforskningskomiteen, ifølge Reuters.

Bogdanova har ikke svart på henvendelser fra nyhetsbyrået.

64 mennesker døde i brannen forrige helg, som trolig startet i en kinosal på senteret. Hele 41 av de døde var barn. Brannen oppsto i en uke med skolefri i området, og kjøpesenteret skal derfor ha vært fullt av barn.

President Vladimir Putin har i etterkant av dødsbrannen rettet kritikk mot beskyttelsestiltak og sikkerhet ved kjøpesenteret. Flere er pågrepet i forbindelse med brannen, deriblant en ansatt ved kjøpesenteret. En sikkerhetsvakt som skal ha slått av brannalarmen, regnes som mistenkt i saken.

(NTB/TV 2)