Avis hevder snusbruken har eksplodert i Premier League

Daily Mail omtaler tobakkproduktet som doping, og hevder Premier League-spillere bruker snus mens de spiller kamper.

Premier Leaks: Var det snus Daniel Sturridge ga til Jordan Henderson? Se videoen i vinduet øverst!

Ifølge den britiske tabloidavisen skal snusbruken ha eksplodert blant unge fotballspillere i England, noe som uroer i og med at tobakkproduktet er ulovlig å selge i de fleste EU-land.

– Antallet unge spillere som bruker det er svimlende. Du kan se innbytterne bruke det på benken. Det er ekkelt og urovekkende, siteres en manager som ønsker å være anonym av avisen.

Fra før har Jamie Vardy fortalt om egen bruk av tobakkproduktet i sin biografi. Han vekket også oppsikt da han ble avbildet med en snusboks i hånden under en landslagssamling i 2016.

SNUSER: På King Power Stadium har Daily Mail funnet flere snusbleier på innbytterbenken etter kamp.
SNUSER: På King Power Stadium har Daily Mail funnet flere snusbleier på innbytterbenken etter kamp. Foto: Hannah Mckay

Daily Mail skriver ikke hvilke spillere det gjelder, og understreker at spillerne ikke er sett bruke snus, men retter en pekefinger mot Arsenal-stjerne Pierre-Emerick Aubameyang og Newcastle-kaptein Jamaal Lascelles for å følge nettsteder som selger snus.

«Det medfører helserisiko, og det spekuleres på om det kan påvirke prestasjonene. Det er ulovlig å selge i dette landet av en grunn», skriver den britiske tabloidavisen, og bemerker at Verdens Antidopingbyrå (WADA) undersøker tobakkproduktet.

– Nikotin stimulerer kroppen og hjernen. Du kan føle deg mer skjerpet, det hjelper på konsentrasjonen og det kan ha en effekt på styrken din, forklarer Toby Mundel, en lege avisen har snakket med.

Lørdag på TV 2 Sport Premium: 13.00 Crystal Palace – Liverpool | 15.30 Manchester United – Swansea | 18.00 Everton – Manchester City.