Boasson Hagen sløv da vinneren stakk – havnet utenfor pallen

Edvald Boasson Hagen var med i seierskampen, men ble lurt.

Se avgjørelsen i Nyhetene øverst.

Det så ut til å gå mot et spurtoppgjør i Dwaars Door Vlanderen da fjorårsvinner Yves Lampaert tok innersvingen på konkurrentene igjen.

Blant konkurrentene som satt med skjegget i postkassen var Edvald Boasson Hagen.

Han var en av fire andre ryttere som sov da Lampaert stakk fra – og det så heller ikke ut som om nordmannen hadde mye å kjøre med.

Ingen av de andre ville dra, og 30-åringen klarte ikke å tette luken og i spurten om andreplassen ble han slått av både Mark Teunissen og Sep Vanmarcke.

– Det var bra til det var en kilometer igjen. Jeg håpet at noen andre skulle tette den luken. Så mistet jeg hodet litt og prøvde å gå etter, men da burde jeg prøvd å sikre podiet i hvert fall. Jeg var lysten på seier, men jeg gikk altfor sent. Da tapte jeg podiet og alt, så det var synd, sier Boasson Hagen til procycling.no.

– Det positive er at jeg var med, så jeg får ta med meg det. Jeg får prøve å lære av mine feil, og i dag var det ikke akkurat så vanskelig å se hva jeg gjorde feil, fortsetter han.

I form

Fjerdeplassen og kjøringen generelt er imidlertid en god formbeskjed fra Boasson Hagen.

– Et taktisk ritt helt til slutten. Bra kjørt, Edvald, skriver Dimension Data på sin twitter-konto.

Boasson Hagen var med i en tetgruppe på fem mann, som med 20 kilometer igjen fikk en luke til resten av feltet.

Avstanden økte, og etterhvert ble det tydelig at seieren ville stå mellom Boasson Hagen, Sep Vanmarcke, Mads Pedersen, Mike Teunissen og fjorårsvinner Yves Lampaert

Kristoff langt unna

Oppkjøringsrittet til søndagens Flandern rundt ble preget av dårlig vær, regn og mye knall og fall på brosteinene. Rittet er 181 kilometer langt og går mellom Roeselare og Waregem.

Amund Grøndahl Jansen ble nummer 30, Sven Erik Bystrøm nummer 32, mens Alexander Kristoff syklet seg tidlig ut av seierskampen og ble nummer 76. Kristoffer Halvorsen syklet inn til 112. plass, mens Truls Korsæth ikke kom i mål.