STORTALENT: Daniel Felipe Martínez, t.v, er ansett som en svært habil klatrer.
STORTALENT: Daniel Felipe Martínez, t.v, er ansett som en svært habil klatrer. Foto: Joaquin Sarmiento

Stortalent slått bevisstløs av bilist – husker ikke de siste månedene

Daniel Felipe Martínez (21) avsluttet Catalonia rundt som nummer syv i sammendraget på søndag. Tirsdag ble han slått bevisstløs av en illsint bilist.

Colombianske Daniel Felipe Martínez imponerte stort ved å bli nummer syv i sammendraget av Catalonia rundt.

Rittet ble avsluttet med en dramatisk etappe søndag, men det var først etter rittet var avsluttet at dramatikken begynte for det unge klatretalentet.

Allerede tirsdag var Martínez på treningstur i Toscana i Italia sammen med landsmennene Julián Cardona og Miguel Eduardo Florez.

Treningsturen endte i krangel med en illsint italiensk bilist.

Det var sykkelnettstedet procycling.no som omtalte saken først i Norge.

– Jeg var på trening i Italia og en bil drepte oss nesten. Vi klaget på ham, og han gikk helt berserk. Han kom ut og angrep meg. Han slo meg i kjeven og slo meg bevisstløs, sier Martínez til El Tiempo gjengitt i Cyclingnews.

21-åringen endte på sykehuset etter slaget, hvor han ble liggende til observasjon over natten. Ifølge Cyclingnews skal colombianeren lide av hukommelsestap som følge av kjeveslaget.

Martínez trenes av den tidligere storsyklisten Michele Bartoli. Til Cyclingnews forteller Bartoli at det unge stortalentet ikke kan huske å ha kjørt Catalonia rundt som ble avsluttet søndag. Colombianeren skal heller ikke ha husket at han har byttet lag fra Wilier Triestina-Sella til EF Education First-Drapac.

– Jeg har snakket med «Dani». Han virker ok, og han gjenkjente stemmen min, men han erkjente at han ikke kan huske noe fra de siste månedene, sier Bartoli til sykkelnettstedet.

Sykkeltalentets lag bekrefter hendelsen på Twitter. Der skriver de også at Martínez heldigvis er i god forfatning til tross for hukommelsestapet.

Bilisten skal fremdeles være på frifot. Ifølge Cyclingnews klarte ingen av rytterne å notere registreringsnummeret på bilen, og det er derfor tvilsomt om mannen vil bli stilt til ansvar for overfallet.