City-stjerne endte Tysklands seiersrekke

Manchester City-spissen Gabriel Jesus sørget for at Tysklands seiersvante fotballandslag røk på sitt første tap på 22 kamper lørdag.

Tyskland - Brasil 0-1

Privatlandskampen i Berlin ble avgjort åtte minutter før pause. Da Gabriel Jesus pannebrasket ballen i mål bak Tyskland-keeper Kevin Trapp etter et strålende innlegg fra Premier League-kollega Willian.

Se keepertabben i Sportsnyhetene øverst.

Minuttet tidligere hadde City-spilleren misbrukt en gedigen sjanse til å sende Brasil i ledelsen.

De 72.717 tilskuere på Olympiastadion i den tyske hovedstaden fikk se hjemmelaget gå på et ytterst sjeldent tap. Tyskland har kun én gang tidligere spilt 23 kamper uten å tape. Tirsdag kunne rekorden blitt tangert.

Tyskland og Brasil innehar i øyeblikket de to øverste plassene på FIFA-rankingen. Tirsdagens seier ga Brasil en liten revansje for det ydmykende 1-7-tapet for tyskerne i semifinalen under VM-sluttspillet på hjemmebane i 2014.

Tre av spillerne i tirsdagens brasilianske lagoppstilling - Marcelo, Paulinho og Fernandinho - spilte også den nevnte VM-kampen for fire år siden.

Tyskland endte den gang opp med å bli verdensmestere. Mannskapet til Joachim Löw er favoritter til å gjenta den bedriften i Russland til sommeren.

Löw gjorde tirsdag sju forandringer på laget som spilte 1-1 mot Spania sist fredag. Midtstopper Jerome Boateng var for første gang tysk kaptein.