Her ser dommeren at det var straffe likevel – Italia utlignet etter Vardys frekke ledermål

Italia og England spilte 1-1 etter den videodømte straffen.

England-Italia 1-1

Se situasjonen som ga Italia straffe i Sportsnyhetene øverst.

England så ut til å være på vei mot seier i privatlandskampen da Italia fikk straffe fem minutter før slutt på Wembley.

Dommeren hadde opprinnelig latt spillet gå videre, men etter å ha tatt i bruk videodømming bedømte han at debutant James Tarkowski tråkket på foten til Federico Chiesa – og pekte ubønnhørlig på straffemerket.

Fra ellevemetersmerket var Lorenzo Insigne treffsikker og sørget for 1-1.

Selv engelskmenn måtte innrømme at det var riktig avgjørelse.

– Man kan se at Tarkowski tråkket på Chiesas fot. Regler er regler. Italia vil være overlykkelige over å få uavgjort, sier BBCs Chris Waddle.

– Mange fans vil nok føle at England er blitt ranet, men de vil nok endre mening når de ser reprisen. Videodømming har gjort seg bemerket igjen.

Frekk Vardy-scoring

Straffesparket utlignet Jamie Vardys ledermål fra førsteomgang. Vardy ga England ledelsen etter et smart frisparktrekk som tok italienerne på senga: Regissør Jesse Lingard.

Lingard tok frisparket hurtig og spilte gjennom Vardy, som ikke lot seg be to ganger.

Spissen dro til og hamret ballen i vinkelen.

– England lurte Italia med å tenke raskt. Det var superskarpt av Lingard, sier BBCs fotballskribent Phil McNulty.

– Det er en god avslutning av Vardy, men Lingard viser seg frem igjen etter målet mot Nederland. Han er en spiller som kan endre en kamp, og han nærmer seg VM-plass.

Uavgjort for Danmark

Det danske fotballandslaget måtte nøye seg med 0-0 mot Chile tirsdag, men beholder sin status som ubeseiret siden oktober 2016.

Privatlandskampen i Aalborg ble den 13. strake kampen der mannskapet til Åge Hareide kunne gå av banen uten å ha tapt. Det er solid statistikk.

– Vi er bedre enn på samme tidspunkt i fjor. Vi er bedre som lag, og vi er bedre offensivt og defensivt. Hvis vi ikke hadde gjort så mange endringer i lagoppstillingen fra kamp til kamp, ville vi vært enda bedre, sa nordmannen etter tirsdagens kamp.

Han var fornøyd med utbyttet.

– Vi møtte sannsynligvis det beste laget vi har møtt på de to årene jeg har vært landslagssjef. Ut fra det er jeg godt fornøyd med både offensiven og defensiven, sa Hareide.

Danskene hadde sjanser nok til å sprekke nullen i det som var den siste kampen før landslagssjef Hareide skal ta ut troppen til sommerens VM-sluttspill i Russland.

Uromoment Sanchez

Sørlig Italia-proffen Andreas Cornelius kom til flere gode sjanser, men effektiviteten var ikke god nok. Et kvarter før full tid hamret Ajax-veteranen Lasse Schöne ballen i stolpen på et frispark.

Kort tid før kampstart ble det for øvrig opplyst at måltyven Nicolai Jørgensen likevel ikke skulle starte kampen for Danmark. Dermed fikk Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner sin andre mulighet fra start under Åge Hareide.

RBK-profilen klarte ikke sette sitt preg på kampen.

Manchester United-spiller Alexis Sánchez var et uromoment for det danske forsvaret, men Chile slet likevel med å spille seg til klare sjanser.