64 DØDE: Minst 64 mennesker døde i den voldsomme brannen på et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir søndag formiddag.
64 DØDE: Minst 64 mennesker døde i den voldsomme brannen på et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir søndag formiddag. Foto: Stringer/REUTERS

64 døde i brannen:

Brannalarmene på russisk kjøpesenter var skrudd av

Nødutgangene var blokkert og brannalarmene skrudd av på det russiske kjøpesenteret som brant søndag, melder Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En sikkerhetsvakt slo ifølge politiet av brannalarmene på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Sibir, der 64 personer er bekreftet døde i brannen.

Nødutgangene ble også blokkert av én eller flere personer, ifølge det russiske politiet.

Etterforsker

Russiske myndigheter startet umiddelbart etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet inne i kinosalen.

Rundt 300 brannmannskaper kjempet i seks timer før de fikk kontroll på flammene som spredte seg over et område på 1.300 kvadratkilometer inne i senteret.

Over 100 mennesker ble evakuert, og rundt 20 måtte reddes ut.

Flere barn døde

Blant de døde skal det være et titalls barn. Brannen oppsto i en uke med skolefri i området, og kjøpesenteret skal derfor ha vært fullt av barn.

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter overfor nyhetsbyrået Tass at de vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

– Jeg har truffet en beslutning om at hver familie som har mistet ett medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis det er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.

(TV 2/NTB)