VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Det brøt ut en brann som spredte seg raskt på kjøpesenteret i Kemerovo.
VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Det brøt ut en brann som spredte seg raskt på kjøpesenteret i Kemerovo. Foto: AP

russland:

64 bekreftet døde i kjøpesenterbrann

Minst 64 personer, av dem mange barn, omkom i en voldsom brann i et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir i Russland søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge AP er det russiske myndigheter som mandag formiddag bekrefter at det endelige dødstallet er 64 etter den voldsomme brannen som oppsto i et kjøpesenter i Kemerovo i Sibir søndag. Tidligere ble det meldt at 41 barn skal være savnet. Blant de døde skal det være et titalls barn. Over 40 mennesker er skadd.

Natt til mandag ble det meldt at over 60 mennesker er savnet, men antallet er mandag morgen noe uklart.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet i kinosalen.

Rundt 300 brannmannskaper kjempet i seks timer før de fikk kontroll på flammene som spredte seg over et område på 1.300 kvadratkilometer inne i senteret. Over 100 mennesker ble evakuert, og rundt 20 måtte reddes ut.

Vil gi erstatning

Ifølge russiske myndigheter var det så høy temperatur flere steder i senteret at det hindret mannskapene å ta seg inn flere steder i bygningen.

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter til nyhetsbyrået Tass at de vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

– Jeg har truffet en beslutning om at hver familie som har mistet et medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis der er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.

Viseguvernør Vladimir Tsjernov opplyser til Tass at identifiseringen av ofrene starter mandag morgen. Han sier det har vært mange brudd på brannreglene. (NTB)

KJØPESENTERBRANN: 64 personer er bekreftet omkommet etter en kjøpesenterbrann i byen Kemerovo i Russland søndag.
KJØPESENTERBRANN: 64 personer er bekreftet omkommet etter en kjøpesenterbrann i byen Kemerovo i Russland søndag. Foto: AFP
KJØPESENTERBRANN: 64 personer er bekreftet omkommet etter en kjøpesenterbrann i byen Kemerovo i Russland søndag.
KJØPESENTERBRANN: 64 personer er bekreftet omkommet etter en kjøpesenterbrann i byen Kemerovo i Russland søndag. Foto: Stringer
KJØPESENTERBRANN: 64 personer er bekreftet omkommet etter en kjøpesenterbrann i byen Kemerovo i Russland søndag.
KJØPESENTERBRANN: 64 personer er bekreftet omkommet etter en kjøpesenterbrann i byen Kemerovo i Russland søndag. Foto: Handout