Strigråt av skuffelse etter å ha blitt knust av Sagan

Peter Sagan vant spurten blant favorittene i Gent-Wevelgem. Det tok spesielt Elia Viviani svært tungt.

Peter Sagan gjorde som han ville og vant spurten blant favorittene. Quick-Step Floors' Elia Viviani tok andreplassen, og etterpå var han synlig knust.

Hør Viviani hulke av skuffelse i Sportsnyhetene øverst.

Italieneren slo i styret ved målgang, og ble fanget av TV-kameraene mens han satt på asfalten og hulket av skuffelse over spurttapet.

– Mitt livs verste tap, sa han etterpå ifølge Velonews.

Arnaud Démare tok tredjeplassen.

Gent-Wevelgem, som har en relativt flat løyeprofil og få brosteinspartier, er ikke regnet som den hardeste av klassikerne.

Dermed var dette også en forspilt sjanse for de mest utpregede spurterne, noe som kan forklare Vivianis sterke reaksjon.

– Gent-Wevelgem var en av mine karrieremål, et ritt jeg alltid har drømt om å vinne, så det var bare naturlig at jeg fikk den reaksjonen, sier Viviani til Quick-Step Floors hjemmeside.

– Dette er det mest skuffende tapet i min karriere, og jeg gråt etter målgang fordi jeg visste at jeg kunne ha vunnet. Jeg ønsket virkelig seieren. Jeg vet at det var en misbrukt mulighet, og jeg er ufattelig trist, men slik er sykkel, fortsetter italieneren som også tapte på målstreken for Alexander Kristoff i fjorårets sykkel-EM i Danmark.

Norge hadde tre gode håp i Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Kristoffer Halvorsen i den 80. utgaven av Gent-Wevelgem, men det ble slovakisk triumf.

Det var Sagans tredje seier i Gent-Wevelgem, slovaken vant også i 2013 og 2016.

Kristoff datt av

Det ble kjørt knallhardt i det 250 kilometer lange rittet som for alvor innleder klassikersesongen.

Kristoff var friskest av de norske, og viste styrke underveis med å tette flere luker til favorittgruppen.

Det sprakk opp da feltet kjørte opp Kemmelberg for siste gang, og Kristoff havnet i en forfølgergruppe like bak de største favorittene.

Dermed var UAE-rytteren ikke med da det hele skulle avgjøres med en massespurt med et felt bestående av litt over tjue ryttere.

Nordmannen ga imidlertid aldri opp og trillet i mål kun rundt femti sekunder bak vinneren.

– Gikk ikke som håpet denne helgen i Belgia, men jeg hadde en bedre følelse i dagens ritt, skrev Kristoff selv på Instagram etter målgang.

Edvald Boasson Hagen og Kristoffer Halvorsen klarte aldri å sette sitt preg på rittet, og havnet flere minutter bak vinneren.