STRÅLENDE NORSK DAG: Erlend Bjøntegaard havnet på andreplass bak russeren Maxim Svetkov.
STRÅLENDE NORSK DAG: Erlend Bjøntegaard havnet på andreplass bak russeren Maxim Svetkov. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Karrierebeste av Bjøntegaard på stor norsk dag

Erlend Bjøntegaard avsluttet sesongen med andreplass i sesongens siste verdenscuprenn i skiskyting. Fire norske blant de seks beste ble fasiten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjøntegaard skjøt fire fulle hus og gikk først ut fra siste skyting. På sisterunden måtte han imidlertid gi tapt for det russiske hjemmehåpet Maxim Svetkov i Tjumen.

– Dette var deilig. En fin måte å avslutte sesongen på. Tiden etter OL har vært tung, og målet har vært å skvise ut den siste dråpen av sitronen. Det klarte jeg i dag, sa Bjøntegaard til NRK etter målgang.

Tredjeplassen på fellesstarten i Antholz før OL var Kongsberg-guttens karrierebeste i verdenscupen før søndagens renn. Der måtte han ta ut alt.

– Jeg var så sliten hele veien i dag. Jeg klarte nesten bare å ta ett sekund av gangen. Målet ble bare å gispe inn det jeg klarte av luft for å få hodet til å fungere, sa Bjøntegaard.

Thingnes Bø på pallen

Johannes Thingnes Bø jaget også de to i tet på sisterunden i Tjumen søndag, men måtte ta til takke med tredjeplassen.

– Dette var en god opplevelse. Godt å være på pallen i det siste rennet, sa stryningen etter målgang.

Henrik L'Abée-Lund og Tarjei Bø ble nummer fem og seks på det som ble en usedvanlig sterk norsk dag.

– Vi fikk streng beskjed av trenerteamet om å ha to mann i toppen i dag. Vi klarte fire, og sånn sett ble det en verdig avslutning, sa storebror Tarjei Bø.

Svart Fourcade-dag

Martin Fourcade hadde før søndagens fellesstart vært på seierspallen i samtlige individuelle verdenscuprenn han hadde gått denne vinteren. Sist 29-åringen ikke var inne blant de tre beste, var på jaktstarten i finske Kontiolahti på tampen av forrige sesong.

I vinterens siste verdenscuprenn røk imidlertid 29-åringens pallrekke. Tre strafferunder fordelt på de to liggende skytingene var uvant kost for franskmannen og altfor dyrt i seierskampen. Til slutt endte Fourcade på en blek 19. plass.

Verdens i øyeblikket beste skiskytter har samtidig sikret seg samtlige fem individuelle krystallkuler i verdenscupen for tredje sesongen på rad. I normaldistanse-cupen delte han riktignok seieren med Thingnes Bø.​