LYKKES: Den selvlærte rakettforskeren Mike Hughes kom seg over en halv kilometer opp i lufta under flyturen i Mojave-ørkenen.
LYKKES: Den selvlærte rakettforskeren Mike Hughes kom seg over en halv kilometer opp i lufta under flyturen i Mojave-ørkenen. Foto: AP/NTB scanpix

Mike (61) tror jorda er flat – her skyter han seg opp i hjemmelaget rakett

«Mad» Mike fløy en halv kilometer opp i lufta med sin hjemmesnekrede rakett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den selvlærte rakettforskeren Mike Hughes (61) tror at jorda er flat, men det er ikke derfor han ville skyte seg opp i en hjemmelaget rakett.

Mannen som er blitt sammenlignet med tegnefilmfiguren Per Ulv, skjøt seg over 500 meter opp i lufta, melder nyhetsbyrået AP.

Ryggen gjorde vondt etter en hard landing, men han var fornøyd.

– Jeg er lei av folk som sier at jeg feiget ut. Jeg gjorde det, sier «Mad» Mike om oppskytingen som fant sted i Mojave-ørkenen drøye 300 kilometer øst for Los Angeles.

Hjelperen Waldo Stakes anslår at den hjemmesnekrede raketten hadde en maksfart på 563 km/t før Hughes utløste fallskjermen.

Natt til søndag norsk tid delte 61-åringen en video av rakettferden på sin facebookside. Den selvlærte rakettforskeren fastholder ifølge AP at hensikten aldri har vært å bevise at jorda er flat.

– Tror jeg at jorda er formet som en frisbee? Ja. Vet jeg det helt sikkert? Nei. Derfor vil jeg opp i rommet.

Mike Hughes måtte sjekkes etter en hard landing.
Mike Hughes måtte sjekkes etter en hard landing. Foto: Matt Hartman/AP/NTB scanpix