COMEBACK: Zlatan Ibrahimovic kan gjøre comeback på det svenske landslaget før VM i Russland i sommer.
COMEBACK: Zlatan Ibrahimovic kan gjøre comeback på det svenske landslaget før VM i Russland i sommer. Foto: Fredrik Sandberg/tt

Sverige bekrefter Zlatan-dialog

Zlatan Ibrahimovic kan bli å se i sommerens fotball-VM. Og ting kan tyde på at det svenske landslaget trenger hjelp fra superstjernen. Lørdag tapte de 1-2 mot Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det svenske fotballforbundet bekrefter over Aftonbladet at de har en pågående dialog med Zlatan Ibrahimovic.

De påpeker imidlertid at det er trener Janne Andersson som bestemmer.

– Vi har en bra dialog med Zlatan, noe som er viktig for svensk fotball, men ingen andre enn Janne bestemmer hvem som spiller i VM, sier generalsekretær i forbundet, Håkan Sjöstrand.

Ibrahimovic, som fredag ble klar for LA Galaxy, bekrefter dialogen på sin nye klubbs hjemmeside.

– De ringer meg hver dag, sier han.

Svensk tap

Og det virker som om det kan være behov for superstjernen. Lørdag tapte svenskene mot Chile, i det som var lagets første av i alt fire testkamper før VM i Russland i midten av juni.

hile, som ikke klarte å kvalifisere til sommerens fotballfest, tok ledelsen ved Arturo Vidal etter 22 minutter, men Sverige utlignet kun minuttet etterpå. Det var Ola Toivonen som ordnet 1-1.

Kampen så ut til å ende uavgjort, men helt på tampen dukket Marco Bolados opp og scoret Chiles vinnermål. Manchester United-stjernen Alexis Sánchez kom alene gjennom, men hans avslutningsforsøk ble reddet av Sveriges målvakt Kristoffer Nordfeldt.'

På returen ventet Bolados, som i sin landslagsdebut avgjorde kampen med sin 2-1-scoring.

– Unødvendig

Tapet var Sveriges første på Friends Arena under landslagssjef Janne Andersson.

– Det kjennes litt unødvendig, men det er et bra lag vi møtte. De er ballsikre og trykker oss tilbake. All kreditt til dem, sa målscorer Toivonen til TV 4 etter kampen.

Svenskene havnet i gruppe F i sommerens VM. Der er de sammen med Tyskland, Mexico og Sør-Korea.

Nakkegrep og strupetak

Til tross for at lørdagens oppgjør kun var en treningskamp, ble det temperatur inn mot pause da Sebastian Larsson fikk frispark i duell med Sánchez.

Chileneren ble liggende nede etter selv å ha pådratt seg frisparket, og Larsson ga tydelig beskjed om hva han mente om at stjernespilleren lå og vred seg i gresset.

Da styrtet Mauricio Isla til og gikk opp i ansiktet på Larsson. Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig svarte med å ta nakkegrep på Isla, før både Arturo Vidal og Pablo Hernández tok strupegrep på Lustig.

Etter at spillerne hadde fått roet seg ned, valgte dommer Anthony Taylor å gi gult kort til Isla og Lustig.

– Det ble litt hett til tider, og de faller ganske lett. Når man smeller til, legger de seg ganske raskt og skriker på dommeren. Seb liker å dele ut noen smeller, mens Sánchez ikke liker å ta imot smeller, sa Sveriges venstreback Martin Olsson etter kampen, ifølge Aftonbladet.​

(©NTB)