Sverige bekrefter Zlatan-dialog

Zlatan Ibrahimovic kan bli å se i sommerens fotball-VM. Og ting kan tyde på at det svenske landslaget trenger hjelp fra superstjernen. Lørdag tapte de 1-2 mot Chile.

COMEBACK: Zlatan Ibrahimovic kan gjøre comeback på det svenske landslaget før VM i Russland i sommer. Foto: Fredrik Sandberg/tt

Det svenske fotballforbundet bekrefter over Aftonbladet at de har en pågående dialog med Zlatan Ibrahimovic.

De påpeker imidlertid at det er trener Janne Andersson som bestemmer.

– Vi har en bra dialog med Zlatan, noe som er viktig for svensk fotball, men ingen andre enn Janne bestemmer hvem som spiller i VM, sier generalsekretær i forbundet, Håkan Sjöstrand.

Ibrahimovic, som fredag ble klar for LA Galaxy, bekrefter dialogen på sin nye klubbs hjemmeside.

– De ringer meg hver dag, sier han.

Svensk tap

Og det virker som om det kan være behov for superstjernen. Lørdag tapte svenskene mot Chile, i det som var lagets første av i alt fire testkamper før VM i Russland i midten av juni.

hile, som ikke klarte å kvalifisere til sommerens fotballfest, tok ledelsen ved Arturo Vidal etter 22 minutter, men Sverige utlignet kun minuttet etterpå. Det var Ola Toivonen som ordnet 1-1.

Kampen så ut til å ende uavgjort, men helt på tampen dukket Marco Bolados opp og scoret Chiles vinnermål. Manchester United-stjernen Alexis Sánchez kom alene gjennom, men hans avslutningsforsøk ble reddet av Sveriges målvakt Kristoffer Nordfeldt.'

På returen ventet Bolados, som i sin landslagsdebut avgjorde kampen med sin 2-1-scoring.

– Unødvendig

Tapet var Sveriges første på Friends Arena under landslagssjef Janne Andersson.

– Det kjennes litt unødvendig, men det er et bra lag vi møtte. De er ballsikre og trykker oss tilbake. All kreditt til dem, sa målscorer Toivonen til TV 4 etter kampen.

Svenskene havnet i gruppe F i sommerens VM. Der er de sammen med Tyskland, Mexico og Sør-Korea.

Nakkegrep og strupetak

Til tross for at lørdagens oppgjør kun var en treningskamp, ble det temperatur inn mot pause da Sebastian Larsson fikk frispark i duell med Sánchez.

Chileneren ble liggende nede etter selv å ha pådratt seg frisparket, og Larsson ga tydelig beskjed om hva han mente om at stjernespilleren lå og vred seg i gresset.

Da styrtet Mauricio Isla til og gikk opp i ansiktet på Larsson. Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig svarte med å ta nakkegrep på Isla, før både Arturo Vidal og Pablo Hernández tok strupegrep på Lustig.

Etter at spillerne hadde fått roet seg ned, valgte dommer Anthony Taylor å gi gult kort til Isla og Lustig.

– Det ble litt hett til tider, og de faller ganske lett. Når man smeller til, legger de seg ganske raskt og skriker på dommeren. Seb liker å dele ut noen smeller, mens Sánchez ikke liker å ta imot smeller, sa Sveriges venstreback Martin Olsson etter kampen, ifølge Aftonbladet.​