Har lurt døden i 10 år – nå hylles han av hele musikk-Norge

Han har bidratt på over 300 album og kalles en legende blant norsk musikkelite. Men i 10 år har han lurt døden, og det er derfor han kalles mirakelmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han tror han er på vei til en helt vanlig platesignering, men det han ikke vet, er at hele Norges-musikk elite har samlet seg for å hylle Paulo Vinaccia. Christer Falck er initiativtaker til hyllesten.

– Forhåpentligvis blir han litt rørt, kanskje litt sur - det vet jeg ikke, sier Falck og ler.

Vinaccia er en av Norges mest ettertraktede trommeslagere. I løpet av de de siste 40 årene har han bidratt på over 300 album, og blir kalt en legende i norsk musikk.

Hadde to måneder igjen å leve

I 2009 ble han diagnostisert med kreft, og fikk beskjed om at han kun hadde to måneder igjen å leve. Men i 10 år har han lurt døden, det er derfor han kalles mirakelmannen.

Christer Falck, venn og manager, sier det er på tide at Vinaccia hylles.

– Han var i veldig dårlig form i fjor. Vi trodde vi skulle miste ham. Da bestemte jeg og en vennegjeng oss for å hylle ham. Tanken på å hylle noen som faktisk er her, er enda gøyere enn å hylle noen som er borte, sier Falck.

I anledning Vinaccias 64-årsdag, blir han hyllet av 64 prominente norske artister med 64 låter, på en platesamling hvor han selvsagt har spilt selv.

– Jeg klarer nesten ikke å snakke, det er utrolig koselig. Det er sånn vi trenger for å gå videre, sier en rørt Vinaccia.

– Har fått nordmenn til å gråte siden 80-tallet

Vinaccia har samarbeidet med blant andre Bjørn Eidsvåg, Jonas Fjeld, Silje Nergård, Dance with a Stranger og Bendik Hofseth.

– En varm fyr, hva hadde Norge vært uten Paulo, sier gitarist i Dance with a Stranger, Frode Alnæs.

May Britt Andersen roser også Vinaccia.

– Han er ikke bare god, for det er det så mange som er, men han har det lille ekstra. Det er en grunn til at han har spilt på alle mine plater, sier Andersen.

Tidligere kulturminister Ellen Horn var også tilstede på hyllesten. Hun kaller Vinaccia en fenomenal kunstner, som er en av de beste vi har.

Jazz-sangerinnnen Silje Nergård var også tilstede under hyllesten.

– Når jeg spilte med andre musikere, så sa alle at de hadde èn helt, og det var Paulo, sier Nergård.

– Han har fått nordmenn til å gråte siden 80-tallet, da er det på tide at han gråter litt selv, sier Falck.