– Dette er en total skandale

Frisk Asker har bestemt seg for å legge inn protest etter den omdiskuterte annullering i kampen mot Storhamar.

– Vi har sett på video, forhørt oss med folk rundt og sett på det vi kan. Dette er en total skandale fra et dommerteam som jeg ikke vet hvor har vært. Det kan ikke være klarere. Det er ingen tvil, sier Nicolay Sørensen, leder av sportskomiteen i Frisk Asker, til TV 2.

Frisk Asker meldte natt til lørdag på sine hjemmesider at klubben legger inn protest etter den kontroversielle annulleringen, som du kan se i videovinduet øverst på siden, i semifinalen mot Storhamar.

– Dommerne tar fullstendig feil

Stridens kjerne er den annullerte scoringen i sudden death som de aller fleste i CC Amfi trodde avgjorde kampen i Frisk Askers favør. Men dommerne mente at pucken gikk via hansken til T.J. Foster som med vilje styrte den inn i målet.

Hadde scoringen blitt stående, ville det tvunget frem en sjette semifinalekamp førstkommende søndag. Men dommerne annullerte scoringen etter å ha sett på videobildene før Storhamar avgjorde semifinaleserien i 5. periode.

– Når vi får målet i sudden death, er regelen klar. Da skal vi bli tilkjent seieren og få muligheten til å spille neste kamp. Da kan vi få muligheten til å gå til finalen på ærlig vis, ikke ryke ut fordi en dommer tar fullstendig feil. Det må stilles visse krav når du dømmer en semifinale, sier Sørensen.

En av kampens to hoveddommere, Christian Persson, sier dagen derpå at han fremdeles står for avgjørelsen som ble tatt.

– Det er vel opp til dem om de vil legge inn protest. Vi har en regelbok og et regelverk å forvalte. Det er den vi går ut fra, sier hoveddommer Christian Persson til TV 2.

– Hva tenker du om Sørensens kommentar om dommerteamet?

– Det får stå for hans regning. Jeg har ingen kommentar til det.

I SENTRUM FOR KRITIKKEN: Hoveddommerne Tor Olav Johnsen (t.v) og Christian Persson.
I SENTRUM FOR KRITIKKEN: Hoveddommerne Tor Olav Johnsen (t.v) og Christian Persson. Foto: Hagen, Fredrik

Sørensen bekrefter at protesten vil bli oversendt Norges ishockeyforbund (NIF) i løpet av lørdag formiddag. Organisasjonssjef i forbundet, Kristoffer Holm, opplyser til TV 2 at de er varslet om protesten, men at den foreløpig ikke er havnet på deres bord.

– Først må vi motta protesten. Når vi mottar den, må vi se hva de protesterer på og hvilken regel de mener er håndhevet feil. Så må vi ta stilling til saken. Vi vil gjøre det så raskt som mulig, men ikke så raskt at vi ikke sikrer en god prosess, sier Holm til TV 2.

For med kamper annenhver dag i sluttspillet vil en avgjørelse måtte falle raskt dersom annulleringen skal annulleres og seieren tildeles Frisk Asker.

– Det er klart at vi ikke har god tid, sier Holm.

Se Frisk Askers begrunnelse i protesten her (ekstern lenke)

Til frontalangrep på forbundet

Men selv om Frisk Asker håper på å nå frem med protesten, er ikke forventningene altfor høye i klubben. Sørensen har nemlig liten tro på at NIF våger å ta deres klage til følge.

– Vi sender inn protesten, så får vi se. Jeg er ikke så veldig sikker på at vi får medhold med den gjengen som sitter der, sier Sørensen.

– Hva er bakgrunnen for at du sier det?

– Bakgrunnen for det er at de verner og beskytter hverandre. Erfaringsmessig tar de ikke mye hensyn til protestene som kommer, svarer en oppgitt Sørsensen.

– Tilliten til forbundet er tynnslitt. Om de ikke gjør noe med dette og kan erkjenne at det var feil ut fra bevisene og reglene, har jeg ingen tillit til dem i det hele tatt. De må vise at de er voksne og tar den rette avgjørelsen.

Sørensen mener at feilen er så grov og konsekvensene er så store at NIF ikke har noe annet valg enn å gi dem medhold. I forbundet ønsker man ikke å reagere på Sørensens karakteristikker.

– Det er at jeg ikke har noen reaksjon på det. Det kommenterer jeg ikke, sier Holm.

«Oss mot verden»

Frisk-trener Sune Bergmann var rasende etter kampen. Han mente annulleringen var en skandale og ga også NIF det glatte lag.

– Vi har hele etablissementet mot oss. Jeg er ekstremt skuffet, og synes jævlig synd på guttene som har kjempet. Men de har hele hockey-etablissementet mot seg. Jeg skjemmes nesten over dommerne når de gjør slikt, det er så tydelig.

– Fikk du noen forklaring fra dommerne?

– Nei. De er jo livredde!