Bekreftet: Zlatan forlater Manchester United

Det bekrefter Manchester United i en pressemelding.

Zlatan Ibrahimovic forlater Manchester og vender mest sannsynlig nesen mot Los Angeles.

Han er ventet å signere for MLS-klubben LA Galaxy.

Manchester United bekrefter i en pressemelding at Zlatan Ibrahimovic og klubben har blitt enige om å terminere kontrakten som opprinnelig gikk ut til sommeren.

– Alle i klubben vil takke Zlatan for hans bidrag til laget siden han kom, og vi ønsker ham lykke i tiden fremover, står det i pressemeldingen.

Ibrahimovic skrev selv dette på Instagram:

– Store ting tar også slutt, og etter to fantastiske sesonger i Manchester United, er det på tide å dra videre. Takk til klubben, supporterne, laget, trenerne, støtteapparatet og alle som har delt denne delen av historien min med meg.

Hvis svenken går til LA Galaxy vil han bli lagkamerat med norske Ola Kamara og Jørgen Skjelvik. Galaxy er også David Beckhams tidligere klubb.

På det amerikanske laget finner man flere kjente navn som brødrene Giovani og Jonathan dos Santos, og tidligere Arsenal- og Chelsea-profil Ashley Cole.

Ryktet bort fra United lenge

Det har vært spekulert i en Zlatan-overgang til MLS i lang tid, og torsdag skjøt ryktene fart da flere amerikanske medier meldte at LA Galaxy hadde vunnet drakampen om den høyreiste spissen.

– Det blir enten en sterk konkurrent eller en fantastisk spissmakker. Jeg håper på det siste. Jeg ser for meg et bra samarbeid med ham. Han er en stor mann, og vil ta med seg mye positiv om han kommer til LA, sa Ola Kamara om Zlatan-ryktene torsdag.

Svensken pådro seg en stygg kneskade i april i fjor, og sjokkerte alle med et rekordraskt comeback i november.

Ibrahimovic slet imidlertid med å komme tilbake på det samme sportslige nivået, og etter at han ble byttet ut i pausen hjemme mot Burnley andre juledag, har ikke spissen vært på banen for United.