Familie og naboer er i sjokk over at Mark Anthony Conditt er den mistenkte gjerningsmannen bak Austin-bombene. (Facebook via AP)
Familie og naboer er i sjokk over at Mark Anthony Conditt er den mistenkte gjerningsmannen bak Austin-bombene. (Facebook via AP)

sprengte seg selv under biljakt:

Politiet frykter at flere av Marks (23) bomber er i posten

Mark Anthony Conditt (23) er identifisert som den antatte serie-bomberen i Austin, Texas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Conditt sprengte seg selv med en av brevbombene sine da han skjønte at politiet var i ferd med å pågripe ham, melder nyhetsbyrået AP.

Politiet anså Conditt som et mulig vitne i saken. Etter at han tok sitt eget liv, har han status som mistenkt.

– Den mistenkte er død. Han har omfattende skader etter å ha detonert en bombe inne i bilen sin, opplyste politiet i Round Rock, Texas, onsdag.

Amerikanske medier har publisert overvåkingsbilder av Conditt som sendte pakker på et lokalt Fedex-kontor. Det er ukjent om disse bildene hjalp politiet med å identifisere 23-åringen.

På bildene har Conditt en forkledning på. Ennå er få detaljer om 23-åringen offentliggjort av politiet.

Frykter flere bomber

Politiet i Texas frykter at flere brevbomber kan være i omløp selv om den antatte gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Politiet i nabolaget der mannen bodde, beordret onsdag evakuering av naboene mens etterforskere undersøker boligen. Han bodde med to andre personer, som nå samarbeider med politiet.

Familie og naboer er i sjokk over nyheten om at Conditt er den antatte gjerningsmannen bak bombene. Både han og familien får gode skussmål fra de som har uttalt seg i amerikanske medier.

Etterforskerne tror Conditt sto bak alle brevbombene i Austin de siste ukene, men motivet hans er ikke kjent. De vet heller ikke om han kan ha hatt medhjelpere.

– Etterforskningen fortsetter fordi det fortsatt finnes uløste spørsmål. Vi vet ikke hvor den mistenkte var de siste 24 timene, sier Austins borgermester Steve Adler til CNN.

Funnet på hotell

Politiet hadde vært på jakt etter den mistenkte i over et døgn da han ble funnet på et hotell ved en motorvei i Round Rock, en forstad utenfor Austin.

Conditt forsøkte å kjøre sin vei, og politiet fulgte etter. Til slutt stoppet han i veiskulderen.

Da politiets SWAT-styrker nærmet seg, utløste mannen en eksplosjon i bilen og døde kort tid etter. Én politimann ble skadd, mens en annen skjøt mot den mistenktes kjøretøy.

To drept

Texas' hovedstad Austin er blitt rammet av fire brevbombeangrep de siste ukene. En femte bombe ble funnet på et av anleggene til fraktselskapet FedEx i Schertz, om lag 100 kilometer fra Austin, tirsdag. To mennesker er blitt drept i angrepene, mens fire andre er blitt skadd.

De første eksplosjonene rammet afroamerikanere, noe som fikk politiet til å mistenke hatkriminalitet.

Etterforskerne gikk imidlertid bort fra denne teorien da hvite og personer med latinamerikansk bakgrunn også ble rammet.