Tidligere partileder i American Nazi Party, Arthur Jones stilte til valg som eneste kandidat og blir nå repulikanerne kongresskandidat i et distrikt som omfatter en del av Chicago
Tidligere partileder i American Nazi Party, Arthur Jones stilte til valg som eneste kandidat og blir nå repulikanerne kongresskandidat i et distrikt som omfatter en del av Chicago Foto: Marcus Dipaola

Nazist vant republikansk primærvalg i Chicago

Arthur Jones (70) mener Holocaust er «en stor svart løgn».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jones stilte som kandidat i det tredje kongressdistriktet i Illinois, og vant soleklart.

Ikke så rart, for han var den eneste kandidaten i det republikanske primærvalget, der det blir klart hvem som blir kandidat til kongressvalget senere i år, skriver New York Times.

Demokratene er dominerende i distriktet, så sikkert er det, at republikanerne ikke klarte å finne andre kandidater til å stille en den 70 år gamle nazisten.

Republikanerne har ikke fått vunnet distriktet siden 1975.

Å ha en nazist på stemmeseddelen til høsten er åpenbart pinlig, partiledelsen i delstaten har brukt store ressurser på å teppebombe delstaten med oppringninger og politisk reklame som tar sterk avstand fra Nazi-Jones.

– Han er ingen republikaner, han er en nazi med motbydelige meninger som ikke hører hjemme i vår politiske debatt, sier Tim Schneider, republikanernes partileder i Illinois i en pressemelding.

Selv sier Jones at han ikke er en nazist.

– Det er ting hentet fra fortiden, sier han til avisen.

Helt i fortiden er det neppe, valgkampnettsiden hans har en egen seksjon hvor Holocaust blir kategorisk avvist.